Ohjelma & Kartta

Lataa tästä tapahtuman ohjelma ja kartta.

Why So Myrtsi 2017- Myyrmäen Taiteiden Yö järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Monipuolista ohjelmaa löytyy Myyrmäenraitin varrelta aina Myyrmäen kirkolta Uimahallin edustan kautta Paalutorille ja edelleen asemalle ja Myyrmäen montulle. Erilaisia ohjelmapisteitä löytyy noin 70 kpl ja ne on esitetty alla sekä aikajärjestyksessä, tapahtumapaikan mukaisessa järjestyksessä että aihepiireittäin. Tapahtumapaikat löytyvät myös oheisesta kartasta. Lisäksi alla on erillinen välilehti ohjelmassa tapahtuneille muutoksille.

 • Ohjelma tapahtumapaikoittain
 • Ohjelma aikajärjestyksessä
 • Ohjelma aihepiireittäin
 • Muutokset

 • Avaa ohjelma alta +

 • Louhela +

  Vantaankosken seurakunta Myyrmäen Kirkossa ja St. Martinin kappelissa klo 18-23
  Myös Vantaankosken seurakunta osallistuu Taiteiden yön tapahtumiin. Siksipä Myyrmäen kirkossa järjestetään Musiikkimaraton, joka pitää sisällään mm. kuoromusiikkia, yksin- ja yhteislaulua, urkuimprovisaatiota ja urkukoraaleja. Lisäksi St. Martinin kappelissa on kaksi Maisa Kumpulaisen toimittamaa musiikkipitoista rukoushetkeä: Vesper klo 18.30 ja Kompletorio klo 21.00. Illan aikana kirkkosalin viereisessä seurakuntasalissa on Naisten pankin organisoima kahvila klo 18-21.

  Musiikkimaratonin ohjelma on liukuva. Mukana on paikallisia esiintyjiä, mm. Brevis Nova -kuoro ja Marjanpoimijat-kvartetti sekä seurakunnan omat kanttorit Kari Jerkku, Sinikka Honkanen ja Katariina Kopsa. Heidän lisäkseen illan aikana kuullaan myös baritoni Johannes Heikkilän laulua ja urkuri Anna-Maija Virtasen urkuimprovisaatioita. Kullakin esiintyjällä on noin puolen tunnin mittainen ohjelma. Tervetuloa nauttimaan ja hiljentymään musiikin äärelle hetkiseksi tai vaikka koko illaksi!

  Maratonin tarkka ohjelma löytyy Facebookista.


  Laulaja-laulunkirjoittaja -ilta Hipussa klo 22-01
  Ravintola Hipussa Louhelan aseman tyvessä järjestetään laulaja-laulunkirjoittaja -ilta neljän artistin voimin. Louhelan oma poika, Aleksi "ALLU" Sara-Aho, tuo tämän vuoden tapahtuman yhteyteen oman laulaja-laulunkirjoittaja -klubinsa. Luvassa on nousevien laulaja-laulunkirjoittaja -artistien täyttämä tunnelmallinen akustinen iltama. Keikan tarkka ohjelma ja lisätietoa artisteista löytyy Facebookista.


 • Taidetalo Toteemin edusta +

  Toteemin Taiteiden Yö klo 17–19.30
  Taidetta ja tekemistä koko perheelle - muun muassa taikuriesitys ja akrobatiaa. Voit askarrella oman toteemipaalun tai afrikkalaisen jalkapallon, tai voit kurkistaa paloautoon! Kimi -taikurin esitys klo 18. Eläinilmapalloja ja virvokkeita tarjolla lapsille.


  Kuva: Sami Lievonen


  Hyvät tuulet ry klo 15-20
  Työpaja taltta ja kirves!
  Hyvät Tuulet ry:n teltalla on Janne ja Hannu. Kaksikko tuo Myyrmäen omaan Taiteiden yöhön näyttöä omasta osaamisestaan puun työstämisen ammattialalta. Yhdistyksen taiturit valmistavat erilaisia työnäytöksiä puun työstämisestä ja vieraille annetaan mahdollisuus kokeilla puun työstämistä käsityökaluilla. Teltta sijaitsee lasten Taidetalo Toteemin edustalla.


  Old Jerusalem -ravintola
  Old Jerusalem pitää huolen siitä, että Taidetalo Toteemin edustalla juhlivat ihmiset eivät jää nälkäisiksi. Käy sisään nauttimaan tarjouksessa olevaa maukasta itämaista ruokaa!

 • Vaskivuoren lukio +

  Vaskivuoren lukion bändit klo 17.30-20
  Vaskivuoren lukion bändit esiintyvät koulun pääsisäänkäynnin edessä. Tule bongaamaan tulevaisuuden tähtiä!


  Kuva: Petteri Niskanen

 • Urheilutalon aukio - trubaduurien Katusoittolava +

  Delfiinien luona nähdään (ja kuullaan) tänä vuonna monenlaista musiikkia kun Louhelan oma poika Aleksi "ALLU" Sara-Aho tuo paikalle katu-uskottavan katusoittolavan. Aukiolle tuodaan viihtyisä hengailutila, jossa voi nauttia musiikista. Lisäksi aukiolle tulee erilaisia toiminnallisia ohjelmapisteitä, joten vipinää tulee riittämään!

  Katusoittolavan ohjelma:

  ALLU klo 16 & 21
  Muusikonalku/riiminselättäjä. Lännen oma folk-laulaja-laulunkirjoittaja.

  Myyrmäen taiteiden yössä nähdään tänä vuonna "Katusoittolava" Delffaritorilla. Lavaa pyörittää aikasemmilta vuosiltakin tuttu Länsi-Vantaan laulaja-laulunkirjoittaja Aleksi "ALLU" Sara-Aho. Katusoittolavalla alkaa musisointi klo 16. Myöhemmin illalla klo 21 nousee Allun kanssa lauteille ainakin Kasper, joka julkaisi kesäkuussa esikoisalbuminsa "Pehmeä Aika". Luvassa herkkää ja kaunista musiikkia, tervetuloa kuuntelemaan!


  Kuva: Mikko Jaakkola

  Tommi Salmelainen kertoo näyttelystään klo 17
  Tommi Salmelainen on vuonna 1977 syntynyt multitaiteilija, jonka sävellysten, taulujen ja runojen synnyn kestomuusana toimii elämän arvottamaton todellisuus ja käsitysten illuusio sekä kontrastien kauneus. Tommi Salmelaisen näyttely on esillä urheilutalon edustalla koko illan ajan, ja klo 17 hän esittelee näyttelynsä yleisölle.

  Ilkka Elo esittää Eino Leinoa klo 18
  Paremmin rock-yhtye Electric Monkin basistina tunnettu Ilkka Elo esittelee rauhallisempaa tuotantoaan ensi kertaa Vantaalla. Ilkka Elo on säveltänyt Eino Leinon runoja jo yli kymmenen vuotta, mutta esittänyt niitä julkisesti vain harvakseltaan. Tällä kertaa runoja komppavat ukulelen sävelet.


  Kuva: Marissa Tammisalo

  Rhythm Rogers esiintyy klo 19
  Vantaalainen rokkipläjäys, jossa mukana soittajia paikallisista orkestereista.

  Maailmanlopun kahvila klo 20
  Poikki-ja-pinoon-taiteellinen, kokeileva ja rajat säpäleiksi moukaroiva, sanoin ja sävelin pensselinsä eetteriin roiskiva runoradikaaliryhmittymä Maailmanlopun Kahvila laskeutuu Myyrmäen taiteiden yöhön delfiinien viereen Katusoittolavalle! Runous on rock, funk, jazz ja punk!


  Muu aukion ohjelma:

  Parturi-Kampaamo Sweet klo 15-19
  Sweet on reipas seitsemänvuotias myrtsiläinen kampaamo, joka osallistuu nyt jo toista kertaa MyyrYorkin taiteiden yöhön. Tällä kertaa teemme lettikampausten lisäksi kynsienlakkauksia ja kasvomaalauksia. Pisteellämme on myös kilpailu, sekä jaamme ilmapalloja. Tule moikkaamaan uimahallin edustalle! Lisää infoa Facebookissa.  Asukastila Myyringin yhteisöllinen taideteos klo 16-20
  Uimahallin edustalla on mahdollisuus osallistua asukkaiden yhteisölliseen taideteoksen, jossa tehdään pehmeä graffiti! Tule paikalle ottamaan tästä selvää ;)


  Myyrpartion grilli kuumana klo 17-20
  Myyrpartio on Myyrmäen alueella vaikuttava, Länsi-Vantaalainen partiolippukunta. Lippukunta pyörii vapaaehtoisten partionjohtajien voimin ja heille on tärkeää perinteisten erätaitojen ja luontoarvojen lisäksi nuorten kasvu vastuullisiksi kansalaisiksi. Löydät Myyrpartion lettu- ja makkaragrillin äärestä delfiinien vierestä Myyrmäen omassa Taiteiden yössä!


  Mannerheimin lastensuojeluliiton piste
  Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin koordinaattorit Juulia ja Susan ovat paikalla esittelemässä Perhekummi- ja Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa. Tule kuulemaan lisää ja ilmoittaudu mukaan tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä lapsiperheiden parissa! Paikalla myös ohjelmaa lapsille, kuten kasvomaalauksia ja piirtelyä.


  Kuva: Juha Jantunen


  Noria - kansanmusiikkivaikutteinen ilta Lunassa klo 20.30-2.00
  NORIA on uusi luovien tarinankertojien kokoonpano, joka tulkitsee Kantelettaren runoutta nykypäivän nuoren mielenmaisemaan. Musiikin tunnelmat vaihtelevat folkhenkisestä jazzista shamanistiseen loihdintaan. Käy liittymässä tapahtumaan Facebookissa.

 • Myyrmäentie - uutta taidetta Myyrmäkeen +

  Jukka Silokunnaksen taideteos
  Pitkän linjan kuva- ja katutaiteilija Jukka Silokunnas luo Myyrmäen katukuvaan oman pysyvän taideteoksensa. Hänen viimeisin mielenkiinnon kohteensa on katutaideanimaatiot, joissa seinällä olevassa kuvassa piilee yllätys - kuva saa uuden elämän kännykän näytöllä! Teoksen sijainti: Myyrmäentie 2, parkkipaikan seinä.


  Esimerkki Jukka Silokunnaksen maalauksesta

 • Liesitori +

  Why So Noizy? klo 16-22
  Nuorten tapahtuma Why So Noizy? järjestetään Taiteiden Yön yhteydessä Myyrmäen Liesitorilla. Tapahtumassa järjestetään nuorille ohjelmaa ja toiminnallisia aktiviteetteja Liesitorin alueella ja sinne pystytettävällä lavalla. Ohjelmassa on mm. King Fish, R.A.E. sekä meet and greet tubettaja Roni Backin kanssa. Why So Noizy? -tapahtuman järjestää Vantaan nuorisopalvelut yhteistyössä eri yhteistyökumppaneiden ja toimijoiden kanssa. Tarkempi ohjelma sekä tietoa festivaalista löytyy Facebookissa sekä nettisivuilla.


  Wanda's
  Taiteiden yön kunniaksi tarjoamme kaikki lasten annokset jäätelöineen veloituksetta aikuisten syödessä! Wanda's taiteilee kaupungin parasta ruokaa koko perheelle, lämpimästi tervetuloa!

 • Isomyyri & ympäristö +

  Olli Bergin näyttely Arkissa
  Humans of Myyr York katukuvaajan Olli Bergin valokuvaamia teoksia kunnioituksesta graffitiin pääasiassa Myyr Yorkin graffiti- ja taideseinältä 2013-2017. Teokset ovat useilta eri artisteilta. Sadan graffitikuvan valikoima kahdeksassa valokuvatulosteen kollaasissa on kehystettynä pysyvästi Monitoimitila Arkkiin, ja näyttely avautuu Myyrmäen Taiteiden yössä. Arkki sijaitsee Isomyyrin 3. kerroksessa.


  Graffititeos junaradan varrella
  Taiteiden yössä pääsemme seuraamaan reaaliajassa uuden graffititeoksen syntymistä Myyr Yorkiin kun Deos, Trama, Dabi, Skene, Jugi, Rare ja Teds yhdistävät voimansa ja maalaavat Isomyyrin radan puoleisen seinän.


  Vantaan Katutanssiyhdistyksen kauden avajaiset
  VKTY:n perinteinen kauden avaus tulee taas, tällä kertaa osana Myyrmäen Taiteiden yön ohjelmaa! VKTY:n studio löytyy Isomyyrin 2. kerroksesta. Tarkemmat tiedot avajaisista löytyvät Facebookista.

  AIKATAULU:
  16.00 Studion ovet auki, naposteltavaa ja hengailua
  17.00-18.00 Kaisa Niemisen hiphop-workshop
  Ohjelma jatkuu Artsissa sekä Isomyyrin parkkihallissa.


  Nepalilainen ravintola Tilicho
  Tilicho tarjoaa juhlaväelle nepalilaista ruokaa tarjoushintaan - kaikki annokset haudutettua kanaa, haudutettua lammasta sekä kasvisruoka-annokset maksavat illan aikana 10 euroa. Ruokailijoita ilahduttaa tunnelmallinen nepalilainen musiikki. Tilicho sijaitsee Isomyyriä vastapäätä 2. kerroksessa.


  Lane Biljardi klo 15-23
  Myyrmäen Taiteiden yö kuuluu ja näkyy myös biljardisalilla! Ohjelmassa muun muassa bingoa, biljardikilpailua ja karaokea. Biljardisali sijaitsee Isomyyriä vastapäätä osoitteessa Liesikuja 4. Tarkemmat tiedot löytyvät Facebookista.


  Sorasodin avoimet ovet klo 15 ->

 • Paalutori - tapahtuman sykkivä sydän +

  Tapahtuman tukija T2H - Ihania koteja pystyttää Paalutorilla Taiteiden yön suurimman lavan, jonka ohjelma on seuraava:

  Hämeenkylän koulun 3.-4. musiikkiluokkien lauluesitys klo 17
  Hämeenkylän koulun musiikkiluokkalaiset esiintyvät Paalutorilla.

  Myyrmäen oma stara Tom Eklund klo 17.30-18.30

  Myyrmäkeläisten rakastama Tomppa nousee jälleen kerran lavalle Myyrmäen Taiteiden yönä.
  Toritanssit T2H:n lavalla klo 19.30-21.15, tanssittamassa Yhdet Vielä -musiikkiyhtye & Tanssin Taitajat
  T2H - Ihania koteja tuo yleisön toivomuksesta Paalutorille viime vuonna suurta suosiota saavuttaneet toritanssit, joiden musiikista vastaa Yhdet Vielä - kahdeksan tyylikkään ja hurmaavat miehen elämyksiin, tanssiin ja hauskanpitoon kutsuva musiikkiyhtye. Vuoden 2016 Iskelmämestarin, solisti Jarno Kokon taustalla musiikin svengaavuudesta pitävät huolen seitsemän musiikin ammattilaista. Tästä kokoonpanosta huokuu rakkaus hyvään musiikkiin, joka asiaankuuluvalla ammattitaidolla tarjoillaan nautittavaksi. Yhdet Vielä tuo Paalutorille kunnon toritanssit!

  Et tarvitse valmiita tanssitaitoja pitääksesti toritansseissa hauskaa. Tanssin Taitajat ry tulee pitämään huolen siitä, että myös vähemmän tanssia osaavat saavat hauskaa ja leikkimielistä opetusta. Tervetuloa! Käy osallistumassa tapahtumaan myös Facebookissa .


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Kalevauva.fi - Vantaa -biisin ensiesitys klo 21.30
  Ilta huipentuu hulvattoman Kalevauva.fi -yhtyeen esitykseen Paalutorin lavalla. Kalevauva.fi on nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka sanoitukset on kerätty suoraan kansan suusta: vauva.fi-foorumilta. Why So Myrtsissä Kalevauva esittää ensimmäistä kertaa maailmassa Vantaa -biisin!


  Kuva: Leif Rosas


  Paalutorilla on tämän lisäksi paljon muuta menoa:

  Aktia -teltta
  Tapahtumamme päätukija on tänä vuonna Aktia Pankki. Aktian teltan löytää Paalutorilta infopisteen läheisyydestä. Juhlaväkeä ilahduttamaan Aktia tuo torille Muumin kiertelemään. Saa halata!


  Info -piste
  Paalutorilla sijaitsevasta info -teltasta saat tietoa tapahtuman ohjelmasta sekä muista tapahtumaan liittyvistä asioista. Tervetuloa juttusille!


  Partiolaisten ensiaputeltta
  Vantaan metsänkävijät vastaavat tapahtuman ensiavusta ja pitävät EA -pistettä Paalutorilla. Lisäksi pisteellä on luvassa partion esittelyä ja muun muassa boffermiekkailua.


  Why So Hungry? Ruokamaailma
  Tänä vuonna Paalutorille nälkäistä juhlaväkeä varten pystytetään Why So Hungry? -ruokamaailma, jossa makuhermoja hivellään kymmenen ruokarekan voimin. Taiteiden yössä bongaat torilla tavallisestikin oleilevat Quickes Street Diner, Kumphawapi Kitchen sekä torikahvilan, ja niiden lisäksi paikalle saapuvat Kotifalafel, Spiraaliperuna, Il Carro Italian Food, Richie's Gourmet Hot Dogs, Thai Papaya sekä Cone's. Torilla oleva hylätty pizzamökki muuttuu sekin festivaalihenkiseksi kun Juha Liede maalaa siihen tapahtumaa varten Why So Hungry? -taideteoksen .

  Quickies Street Diner
  Quickies Street Diner on ravintolatason fresh casual katukeittiö ja pitopalvelu. Teemme modernia diner-tyylistä ruokaa suomalaisella twistillä seuraten sesonkeja ja Pohjois-Amerikan kuumimpia trendejä. Valmistamme lähes kaiken itse tuoreista raaka-aineista paikan päällä - ruokamme on siis paitsi laadukasta myös todella tuoretta!

  Kesän lopulla maistuvat esimerkiksi fantastiset, mureat ribsimme talon omalla whiskey-cola BBQ-kastikkeella - tai miten olisi herkutteluun kruununjalokivemme, Salty Caramel Belgian style Waffle? Meiltä löytyy myös vegaaniset ja gluteenittomat vaihtoehdot! Koko tarjonnan voi tarkistaa sivuiltamme www.quickies.fi
  Kumphawapi Kitchen
  Myyrmäessä toimiva herkullista thaimaalaista ruokaa tarjoava pienyritys.


  Torikahvila
  Myyrmäkeläisille tutuksi tullut viihtyisä kohtaamispaikka kesäisellä Paalutorilla, josta saa herkullista ruokaa joka makuun.


  Kotifalafel
  Perinteiseen tapaan mukana Taiteiden yössä! Kotifalafel valmistaa runsaat, raikkaat ja maistuvat ruoka-annokset nopeasti herkuteltavaksi. Ruokamme valmistetaan aina tuoreista ja mehevistä raaka-aineista iloisen ja ystävällisen palvelun kera. Kotifalafel tarjoaa Lähi-idän kasvisruokaa: Kaikissa annoksissa on oman keittiön tuoreita gluteenittomia falafel-pyöryköitä. Pyöryköitä voi ostaa sellaisinaan tai kasvisten ja kastikkeen kera leipään käärittynä falafelrullana. Mezze-lautanen sisältää tabbouleh-salaattia, hoummus- ja munakoisotahnaa, tomaattia, salaattia, maustekurkkua, falafel-pyöryköitä ja jugurttiseesamtahnakastiketta. Jälkiruoaksi on baklavaa ja kahvia.
  Spiraaliperuna
  Spiraaliperunan valmistamat juureslastut ovat kotimaista lähikaturuokaa parhaimmillaan ja tarjolla myös Myyrmäen taiteiden yössä! Tutustu ja käy tykkäämässä!
  Il Carro Italian Street Food
  TERVETULOA maistamaan aitoa italialaista katuruokaa vaunullemme! Tarjolla maukkaita kasvis-, vegaani- sekä liharuokia kuten vegeburger, vegaaniburger, XXL hamburger 200g naudanlihapihvillä, pulled pork burger - nyhtöpossua. Lisäksi voit maistaa italialaisia herkkuja kuten piadina ja bruschetta. Löydät meidät Facebookista sekä osoitteesta www.ilcarro.fi. Tavataan Myyrmäen Taiteiden yössä Paalutorilla!
  Richie's Gourmet Hot Dogs
  Maukkaita hodareita laadukkaista ainesosista!


  Thai Papaya
  Thai Papayan ideologia on tarjota aitoja thaimaalaisia makuelämyksiä, parhaista raaka-aineista ja ammattitaitoisen, thai-ruokaan erikoistuneen kokin valmistamana. Laatu ja maku edellä, pikaruuan nopeudella ravintolasta tai food truckista. Annosten taso on aina tasalaatuinen tilaat niitä Thai Papayan ravintoloista, ruokarekasta tai vaikka festivaalikeittiöstä. Ravinteikas, maistuva ja terveellinen pika-ateria on nykyään mahdollinen. Sen tarjoaa aina palvelualtis Thai Papaya.
  Cone's
  Hernesaaren Rannasta Kauppatorille siirtynyt Cone's on makea poikkeus suomalaisessa katuruokakulttuurissa. Yritys tarjoilee crepejä tokiolaisittain katuruokatyyliin, suomalaisella otteella. Tuoreilla marjoilla ja hedelmillä täytetyt ja tötteröiksi kääräistyt conesit ovat ihastuttaneet katuruoan ystäviä kolmen kesän ajan. Mukaan mahtuu myös suolaisia vaihtoehtoja, kuten suosikiksi noussut BBQ nyhtöpossu -cone. Maista ja valloitu!
  Mr. Beef - Chilean Street Food
  Mr. Beef valmistaa supersuosittuja chileläisiä completoksia, hodareita ja chacarero hampurilaisia. Täytteenä esimerkiksi ihanaa avokadoa, kuutioitua tomaattia, vihreitä papuja, punasipulia, kevyttä majoneesia, chilikastiketta ja ylikypsää nautaa.


  Vantaankosken seurakunnan konttikirkko klo 18-21
  Paalutorilta löytyy konttikirkko Taiteiden yön aikana. Tule kirjoittamaan omat teesisi kontin seinälle tai muuten vaan hiljentymään! Tarjolla myös pientä purtavaa.


  Kirjaesittelijä Mika Lukkari: "Taiteilijan kynä"
  "Olen 28 vuotias mies, alunperin Kainuusta kotoisin oleva. Aloitin kirjoittamisen jo yhdeksänvuotiaana. Aluksi kirjoittelin ajankulukseni mutta lopulta se muuttui tavaksi purkaa ahdistusta ja huonoa oloa. Kuten kirjan takakannessa lukee:"Pakoon toiseen maailmaan". Toivon että tästä kirjasta on apua toisille aivan kuten itselleni on."

  Mika Lukkariin ja hänen kirjaansa voi tutustua Paalutorilla.


  Kiinteistövälitys Hima & Huvila LKV Oy
  Myyrmäen uusi kiinteistövälittäjä tulee tutustumaan alueen asukkaisiin ja tarjoaa ilmaisia asuntoarvioitaan pisteellään Paalutorilla.


  Riksapyörä klo 18 ->
  Vantaalla toimii kansainvälinen Pyörällä kaiken ikää -toiminta. Toiminnan tarkoituksena on auttaa ikääntyneitä ja liikuntaesteisiä liikkumaan omassa kotiympäristössään riksapyörän avulla. Pyörää polkevat koulutetut vapaaehtoiset ja toimintaa koordinoidaan Vantaan kaupungin vanhusten avopalveluissa.

  Tule sinäkin tutustumaan riksapyörään Myyrmäen taiteiden yöhön Paalutorille! Voit kokeilla pyörällä ajoa tai istahtaa kyytiin. Pyörällä kaiken ikää -toimintaan etsitään jatkuvasti lisää vapaaehtoisia Pyöräluotseja toimimaan riksapyörän kuljettajana vantaalaisten vanhusten iloksi. Lisätiedot: p. 050 312 1594.

 • Myyrmäkitalo - monipuolista taideohjelmaa +

  Vantaan taidemuseo Artsin ohjelma:

  klo 17.30-18 Vantaan katutanssiyhdistksen opettajat esiintyvät

  klo 18-19 Wäinö Kinnasen "Tää ei oo taidetta" -näyttelyn avajaiset

  Taidehistorian tutkija Wäinö Kinanen keräilee kaduilta ”visuaalisia häiriöitä”, joiden anonyymeiksi jäävät tekijät eivät ajattele tekevänsä taidetta. Kinasen kahdenkymmenen vuoden aikana eri puolilta Suomea ottamat kuvat ovat ensimmäistä kertaa julkisesti esillä Vantaan Taidemuseo Artsissa syyskuun ajan. Näyttelyn avajaisia vietetään Taiteiden yönä.

  klo 19-20 Selfish Shellfish

  Kulttibändi Selfish Shellfish on täällä taas! Selfish Shellfishin omaleimaisessa musiikissa kohtaavat kepeä laulelmallisuus, nihilistinen huumori ja viiltävän kauniit melodiat. Esitykset ovat yhdistelmä pienimuotoisuutta ja spektaakkelia, haikeutta ja hyväntuulisuutta värikkäine asuineen ja peruukkeineen. Kokoonpanoon kuuluu laulaja-biisinkirjoittajien Banana Splitin ja Pinky Bubblen lisäksi Viljami Mehto (piano), Ossi Saarikko (kitara), Daniel Iiskola (kontrabasso) ja Aarne Toivonen (rummut). Lisätietoa esityksestä Facebookissa.

  Jari Järvelän kirjailijahaastattelu klo 19.30-20

  Artsin lämpiössä Wäinö Kinnanen haastattelee graffitijännäritrilogiastaan tunnettua Jari Järvelää.

  Lisätietoa Artsin ohjelmasta löytyy Facebookista.


  Selfish Shellfish. Kuva: Ilari Vanhatalo


  Myyrmäen kirjaston ohjelma:

  Lelut valtaavat kirjaston!
  Kirjaston pehmolelut kutsuvat sinun pehmolelusi yökylään. Pakkaa lelulle mukaan yöpymistarvikkeet ja tuo se kirjastoon. Tarjoamme yöeväät ja meidän pehmolelumme pitävät huolen siitä, ettei arkojakaan leluja pelota yöllä. Tuo lelusi torstaina 31.8. viimeistään klo 18. Voit hakea sen takaisin perjantaina klo 11 alkaen. Lelusi saa rohkeusdiplomin, koska se on viettänyt yön kirjastossa. Otamme myös kuvia lelujen öisistä seikkailuista. Katso tarkempi tieto Facebookissa.

  Satutuokio
  Taiteiden yönä lastenosastolla pidetään satutuokio klo 18-18.30. Tapahtuma Facebookissa.

  ATC-paja klo 18 -> lastenosastolla
  Tervetuloa tekemään helppoja, pieniä taidekortteja kierrätysmateriaaleista! Materiaaleja on paikalla, mutta omiasikin voit ottaa mukaan. Paja soveltuu niin aikuisille kuin lapsillekin. Tapahtuma Facebookissa.

  Koko kaupunki laulaa  -tapahtuma Myyrmäkitalon aulassa klo 18-19
  Lauletaan yhdessä vantaalaisten toivomia lauluja. Tapahtuma on osa Suomi 100 –juhlavuotta. Laulattaja on Vantaan aikuisopistosta. Tapahtuma Facebookissa.

  Kirjailija Elina Hirvonen klo 19-20
  Elina Hirvonen kertoo kirjaston lehtisalissa kirjailijan työstä ja tulevasta teoksestaan. Paikalla on myös Elinan kirjoja lainattaviksi. Tapahtuma Facebookissa.

  Open Mic –tapahtuma klo 20.15 - 21.50 lehtisalissa
  Tervetuloa lavalle aloittelijat, konkarit ja koko kansa! Mikrofoni on avoinna juuri sinulle, joka haluat esittää omia tekstejäsi. Ne voivat olla vaikkapa runoja, räppiä tai lyhytproosaa. Juontajana toimii Elina Lahti. Tapahtuma Facebookissa.


  Kirjaston Lelujen yö


  Muu ohjelma:

  Happy Guide Helsinki - Myyrmäen korttelikävely klo 18.15-20.15

  Happy Guide Helsinki järjestää opastetun kävelykierroksen Myyrmäen taiteiden yössä! Noin parituntisella kävelyllä perehdytään Myyrmäen enemmän ja vähemmän tunnettuihin kohteisiin, muinais- ja nykyhistoriaan sekä luontoon. Opastus on suomenkielinen ja ilmainen, ei ennakkoilmoittautumista. Lähtöpaikka Myyrmäkitalon infotiskin tuntumasta, oppaalla Happy Guide Helsinki -kyltti. Tapahtuma löytyy myös Facebookissa.


  Hkmat Khatibin taidenäyttely Myyrmäkitalon aulassa
  Hkmat Khatib on pitkän linjan kuvataiteilija, joka tuo Myyrmäen Taiteiden yöhön omia taulujaan näytille koko illan ajaksi.  Katutaidekierros "Vaskivuoren ja Virtatien uudet teokset" klo 17-18/18.30
  Tervetuloa ohjatulle katutaidekierrokselle! Kierroksen aikana käydään läpi Street Art Vantaan ja Artsin Seinähullu Vantaa -projektin uudet jättimuraalit sekä Myyrmäki -liikkeen organisoimat katutaidekohteet. Myyrmäki -liikkeen katutaidetoiminta on ollut aktiivisesti kehittämässä Myyrmäen kaupunkikulttuuria - yhdistys on ottanut käyttöön Myyr York Street Art City -käsitteen kuvaamaan Myyrmäessa tapahtuvaa vilkasta katutaidekehitystä. Lähtö Artsilta klo 17.


  Kuva: Street Art Vantaa

 • Myyrmäen monttu +

  Graffitityöpaja Myyrmäen graffitiseinällä klo 15-18
  Funk On Oy:n ohjauksessa halukkaat pääsevät kokeilemaan graffitin maalausta Myyrmäen montulla sijaitsevalla avoimella graffitiseinällä.


  Seniorigraffitityöpaja klo 16-18
  Myrtsin Taiteiden yössä on senioreille graffiti-työpaja. Vantaa tarjoaa spraykannut, ja mainio Lena Salmi opastuksen. Ainoa vaatimus on, että tuota elämänkokemusta on hieman enempi. Peintataan yhdessä siisti piissi.


  Why So Keppari? klo 16-19
  Keppihevoset valtaavat Myyrmäen Montun osana Taiteiden Yön Why So Myrtsi -tapahtumaa. Tarjolla keppihevosesterata open track -periaatteella kaikille lajista kiinnostuneille klo 16 - 18.

  Klo 18 - 19 käydään keppihevosten estekilpailu, johon mahtuu mukaan 30 ratsukkoa. Ilmoittautumiset tapahtumapäivänä klo 16 alkaen Montulla. Ei ennakkoilmoittautumisia. Huomioithan, että meillä ei ole omia keppihevosia, joten ota oma ratsu mukaan tapahtumaan! Lisätietoa tapahtumasta Facebookissa.

  Järjestävinä tahoina toimivat Monitoimitila Arkki / Vantaan nuorisopalvelut sekä Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry.


  Toppahousuleidien hohtopetankki klo 18
  Extreme HOHTOPETANKKI a lá Toppahuosuleidit on perinteisesti mukana Myyrmäen omassa Taiteiden yössä! Myyrmäen Montun vieressä, vaarallisen jätteen keräyksen takana.

 • Myyrmanni +

  Suomalainen kirjakauppa
  Tervetuloa osallistumaan Suomalaisen Kirjakaupan edustalla yhteisöllisiin taideteoksiin. Työpajassa on mahdollisuus värittää, kirjoittaa ja kuvittaa sekä kokeilla erilaisia kuvataidevälineitä. Osallistua voi ohikulkiessa tai viettää aikaa pidempään teosten äärellä. Tervetulleita ovat sekä lapset että aikuiset.


  Rush -trampoliinipuiston pop-up klo 15-19.30
  Rush -trampoliinipuisto tuo tapahtumaan nuorten suosiossa olevan Airtrack hyppypatjan. Patjalla on turvallista harjoitella voltteja, flikkejä ja erilaisia temppuja. Olemme tavattavissa Myyrmannin keskusaukiolla. Pisteellämme on mahdollista osallistua kuvakisaan ja voittaa vapaalippuja puistoon. Kaikki ovat tervetulleita pomppimaan!


  Vanha Pörssi Oy klo 15-19
  Arvioimme ja ostamme kuolinpesiä & irtaimistoja ammattitaidolla 25 vuoden kokemuksella. Why So Myrtsiin osallistumme vanhojen tavaroiden arviointipisteellä Myyrmannin II- kerroksessa.


  BR-lelujen Leikkimaailma klo 15-20
  BR on totisesti hauska kauppa! Meiltä löytyy kivaa tekemistä niin sisä- kuin ulkoleikkeihin, säälle kuin säälle, kesään ja talveen. Myymälässämme pääset myös kokeilemaan kauden parhaita uutuuksia ja iloiset myyjämme ovat aina valmiina auttamaan leluostoksissa. Myyrmäen omassa Taiteiden yössä BR tarjoaa monenlaista hupia perheen pienimmille - pallomerestä ja jättikeilauksesta aarteenetsintään ja askarteluun. Kauppakeskus Myyrmannin toisessa kerroksessa.


  Arnold's klo 16-19
  Maistiaisia Arnold's Myyrmannin liikkeen edessä tasatunnein.


  Doggie’s hodarinsyöntikilpailu klo 17
  Myyrmannin hodarikiska Doggie’s järjestää yhteistyössä Myyrmannin R-Kioskin kanssa amerikkalaistyylisen hodarinsyöntikisan Myyrmannin tapahtuma-aukion lavalla. Tätä katsellessa tulee varmasti nälkä!


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Terveiset Artsista -korttityöpaja Myyrmannissa klo 18-21
  Terveiset Artsista -pajaan voi osallistua Myyrmannissa klo 18–21. Pajassa tehdään postikortti, jolla välitetään terveiset stencileillä ja tusseilla. Työpaja on osa Artsin Taiteiden yön ohjelmaa.


  Red Onionin viralliset jatkot klo 22-04
  Red Onionin jatkoilla esiintyy Slim Mill - Youtube- julkaisuillaan runsaasti huomiota herättänyt tuore myyrmäkeläinen traplord, joka on tullut muuttamaan räpgeimin.

  Read More
 • Aseman seutu +

  Mike's Dinerin prinsessa-ajelut klo 16 ->
  Hyppää komean moottoripyörän kyytiin Myyrmäen asemalla ja tunne tuuli hiuksissasi!


  Puhallinorkesteri Louhen & Vantaan Naislaulajien esitys klo 18-19
  Puhallinorkesteri Louhi on Myyrmäessä toimiva sinfoninen puhallinorkesteri, joka esittää puhallinmusiikkia laajasti klassisesta ja kirkkomusiikista tanssi- ja viihdemusiikkiin. Orkesteri tekee myös säännöllisesti yhteistyötä vantaalaisten kuorojen kanssa - kuten Vantaan Naislaulajien kanssa Myyrmäen Taiteiden yössä. Vantaan Naislaulajat on myyrmäkeläinen kuoro ja kooltaan Suomen Naiskuoroliiton suurin. Myyrmäen Taiteiden yössä orkesteri ja kuoro esiintyvät perinteiseen tapaan Myyrmäen aseman portailla - luvassa on yhteislaulua ja monipuolista musiikkia!


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Johnny Filter Band klo 19.30-21.45
  Rokkibändi Johnny Filter Band luo tunnelmaa pimenevällä Myyrmäen asemalla.


  Belenos Group of Arts - taianomainen tulishow klo 21
  Suomen tulitaiteilijoiden parhaimmistoon kuuluva Belenos toteuttaa unohtumattomat tulishowt vuosien rautaisella ammattitaidolla! Tulishow on vertaansa vailla ohjelmanumerona, kun tilaisuuteen halutaan jännitystä ja taianomaista tunnelmaa. Tuli hurmaa elementtinä niin nuoret kuin vanhemmatkin katsojat! Ryhmän käsissä tuli saa täysin uudenlaisen ulottuvuuden harmonisissa kokonaisuuksissa joissa yhdistyy tunne, tanssi, synkronointi sekä välinemanipulaatio. Why So Myrtsissä yleisöä odottaa mystinen tuliesitys rokkibändin Johnny Filter Bandin säestyksellä.


  Kuva: Mikko Jaakkola


  LänsiVantaan TilaTeatterin pop-up klo 16-21
  LänsiVantaan TilaTeatteri ry esittäytyy Myyrmäen Taiteiden yössä. Tervetuloa tarinoimaan teatterista Myyrmäen aseman aulaan!


  Parturi-Shop Pia klo 15-20
  Parturi-Shop Piassa Myyrmäen aseman vieressä on Taiteiden yön kunniaksi hiusten leikkaukset alk. 20-29€ sekä paljon edullisia tuotetarjouksia. Tervetuloa!


  Read More
 • Myyrinpuhos +

  Molly Malone’s Toppari & Rio Grande klo 20
  Molly Malone's Toppari on tuttuun tapaan mukana Myyrmäen Taiteiden yössä! TikTakista tuttu Emppu esiintyy Topparissa klo 20 alkaen. Riossa taas tarjolla on ihana herkutteluannos, joka on tuohon iltaan vartavasten räätälöity.  Myyrmäen keidas
  Graffititaiteilijat Ceser ja Saker Las Palmasista tulevat Taiteiden yöhön maalaamaan Myyrinpuhoksen parkkipaikan puoleista kulmaa Myyrmäen keitaalle, jossa on trooppinen tunnelma palmuineen.


  Skedespotti
  Skedehallin edustalla on illan mittaan erilaista skeittaukseen liittyvää ohjelmaa.

  Read More
 • Isomyyrin parkkihalli - hämyinen hip hop -areena +

  All Styles 1 vs 1 Battle klo 18.30-21
  Battlessa on kaksi sarjaa; aloittelijoiden sarja sekä avoin sarja. Kummatkin kisataan perinteisenä battle-konseptina. Karsinnat käydään showcase battleina, joissa runin pituus on 45 sekuntia. Jatkoon valitaan 8 tanssijaa kummassakin sarjassa. Battle on osa Vantaan Katutanssiyhdistyksen Taiteiden yön ohjelmaa.

  Ilmoittautuminen battleihin alkaa klo 18.00 ja karsinnat aloitetaan klo 18.30.

  Tuomarina toimii tanssin moniammattilainen, upea Kaisa Nieminen! Musiikista vastaa DJ Mercy-One

  Read More
 • 1

 

TAPAHTUMAN VIRALLINEN SUOJELIJA - ARJEN SUPERSANKARIMyyrmäen Taiteiden yön virallinen suojelija on arjen supersankari Laserskater, joka kiertää rullaluistimillaan tapahtuma-aluetta pitäen huolta juhlaväen turvallisuudesta. Bongaa supersankari ja pyydä yhteiskuvaan!

AIKATAULUMUUTOKSET NÄKYVÄT FACEBOOKISSA SEKÄ NÄILLÄ SIVUILLA.

Tapahtuman WC-tilat löytyvät seuraavista paikoista: Taidetalo Toteemi, urheilutalo, Isomyyri, Myyrmäkitalo, Myyrmanni, Myyrmäen asema sekä alueen ravintolat.

 • Avaa ohjelma alta +

 • Klo 15.00 alkaen +

  Lelut valtaavat kirjaston!
  Kirjaston pehmolelut kutsuvat sinun pehmolelusi yökylään. Pakkaa lelulle mukaan yöpymistarvikkeet ja tuo se kirjastoon. Tarjoamme yöeväät ja meidän pehmolelumme pitävät huolen siitä, ettei arkojakaan leluja pelota yöllä. Tuo lelusi torstaina 31.8. viimeistään klo 18. Voit hakea sen takaisin perjantaina klo 11 alkaen. Lelusi saa rohkeusdiplomin, koska se on viettänyt yön kirjastossa. Otamme myös kuvia lelujen öisistä seikkailuista. Lisää tietoa Facebookissa.


  Leluja yökylässä


  Hyvät tuulet ry klo 15-20
  Työpaja taltta ja kirves!
  Hyvät Tuulet ry:n teltalla on Janne ja Hannu. Kaksikko tuo Myyrmäen omaan Taiteiden yöhön näyttöä omasta osaamisestaan puun työstämisen ammattialalta. Yhdistyksen taiturit valmistavat erilaisia työnäytöksiä puun työstämisestä ja vieraille annetaan mahdollisuus kokeilla puun työstämistä käsityökaluilla. Teltta sijaitsee lasten Taidetalo Toteemin edustalla


  Parturi-Kampaamo Sweet klo 15-19
  Sweet on reipas seitsemänvuotias myrtsiläinen kampaamo, joka osallistuu nyt jo toista kertaa MyyrYorkin taiteiden yöhön. Tällä kertaa teemme lettikampausten lisäksi kynsienlakkauksia ja kasvomaalauksia. Pisteellämme on myös kilpailu, sekä jaamme ilmapalloja. Tule moikkaamaan uimahallin edustalle! Lisää infoa Facebookissa.


  Aktia -teltta klo 15-21
  Tapahtumamme päätukija on tänä vuonna Aktia Pankki. Aktian teltan löytää Paalutorilta infopisteen läheisyydestä. Juhlaväkeä ilahduttamaan Aktia tuo torille Muumin kiertelemään. Saa halata!


  Graffitityöpaja Myyrmäen graffitiseinällä klo 15-18
  Funk On Oy:n ohjauksessa halukkaat pääsevät kokeilemaan graffitin maalausta Myyrmäen montulla sijaitsevalla avoimella graffitiseinällä.


  BR-lelujen Leikkimaailma klo 15-20
  BR on totisesti hauska kauppa! Meiltä löytyy kivaa tekemistä niin sisä- kuin ulkoleikkeihin, säälle kuin säälle, kesään ja talveen. Myymälässämme pääset myös kokeilemaan kauden parhaita uutuuksia ja iloiset myyjämme ovat aina valmiina auttamaan leluostoksissa. Myyrmäen omassa Taiteiden yössä BR tarjoaa monenlaista hupia perheen pienimmille - pallomerestä ja jättikeilauksesta aarteenetsintään ja askarteluun. Kauppakeskus Myyrmannin toisessa kerroksessa.


  Vanha Pörssi Oy klo 15-19
  Arvioimme ja ostamme kuolinpesiä & irtaimistoja ammattitaidolla 25 vuoden kokemuksella. Why So Myrtsiin osallistumme vanhojen tavaroiden arviointipisteellä Myyrmannin II- kerroksessa.


  Parturi-Shop Pia klo 15-20
  Parturi-Shop Piassa Myyrmäen aseman vieressä on Taiteiden yön kunniaksi hiusten leikkaukset alk. 20-29€ sekä paljon edullisia tuotetarjouksia. Tervetuloa!


  Sorasodin avoimet ovet klo 15


  Lane biljardi klo 15-23
  Myyrmäen Taiteiden yö kuuluu ja näkyy myös biljardisalilla! Ohjelmassa muun muassa bingoa, biljardikilpailua ja karaokea. Biljardisali sijaitsee Isomyyriä vastapäätä osoitteessa Liesikuja 4. Tarkemmat tiedot löytyvät Facebookista.

 • Klo 16.00 alkaen +

  Allu esiintyy klo 16
  Muusikonalku/riiminselättäjä. Lännen oma folk-laulaja-laulunkirjoittaja.

  Myyrmäen taiteiden yössä nähdään tänä vuonna "Katusoittolava" Delffaritorilla. Lavaa pyörittää aikasemmilta vuosiltakin tuttu Länsi-Vantaan laulaja-laulunkirjoittaja Aleksi "ALLU" Sara-Aho. Katusoittolavalla alkaa musisointi klo 16.


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Asukastila Myyringin yhteisöllinen taideteos klo 16-20
  Uimahallin edustalla on mahdollisuus osallistua asukkaiden yhteisölliseen taideteoksen, jossa tehdään pehmeä graffiti! Tule paikalle ottamaan tästä selvää ;)


  Why So Keppari? Esterata klo 16-18
  Keppihevoset valtaavat Myyrmäen Montun osana Taiteiden Yön Why So Myrtsi -tapahtumaa. Tarjolla keppihevosesterata open track -periaatteella kaikille lajista kiinnostuneille klo 16 - 18. Huomioithan, että meillä ei ole omia keppihevosia, joten ota oma ratsu mukaan tapahtumaan! Lisätietoa tapahtumasta Facebookissa.

  Järjestävinä tahoina toimivat Monitoimitila Arkki / Vantaan nuorisopalvelut sekä Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry.


  Why So Noizy? klo 16-22
  Nuorten tapahtuma Why So Noizy? järjestetään Taiteiden Yön yhteydessä Myyrmäen Liesitorilla. Tapahtumassa järjestetään nuorille ohjelmaa ja toiminnallisia aktiviteetteja Liesitorin alueella ja sinne pystytettävällä lavalla. Ohjelmassa on mm. King Fish, R.A.E. sekä meet and greet tubettaja Roni Backin kanssa. Why So Noizy? -tapahtuman järjestää Vantaan nuorisopalvelut yhteistyössä eri yhteistyökumppaneiden ja toimijoiden kanssa. Tarkempi ohjelma sekä tietoa festivaalista löytyy Facebookissa sekä nettisivuilla.


  Vantaan Katutanssiyhdistyksen kauden avajaiset klo 16-21
  VKTY:n perinteinen kauden avaus tulee taas! Kolmatta kertaa järjestettävä kick off kuuluu Myyrmäen taiteiden yön ohjelmaan. Kello 16 studion ovet ovat auki, tiedossa naposteltavaa ja hengailua. VKTY:n studio sijaitsee Isomyyrissä. Koko ohjelma löytyy Facebookissa.


  Seniorigraffitityöpaja klo 16-18
  Myrtsin Taiteiden yössä on senioreille graffiti-työpaja. Vantaa tarjoaa spraykannut, ja mainio Lena Salmi opastuksen. Ainoa vaatimus on, että tuota elämänkokemusta on hieman enempi. Tule Myyrmäen montulle ja peintataan yhdessä siisti piissi.


  LänsiVantaan TilaTeatterin pop-up klo 16-21
  LänsiVantaan TilaTeatteri ry esittäytyy Myyrmäen Taiteiden yössä. Tervetuloa tarinoimaan teatterista Myyrmäen aseman aulaan!


  Arnold's klo 16-19
  Maistiaisia Arnold's Myyrmannin liikkeen edessä tasatunnein.


  Mike's Dinerin prinsessa-ajelut klo 16 ->
  Hyppää komean moottoripyörän kyytiin Myyrmäen asemalla ja tunne tuuli hiuksissasi!

 • Klo 17.00 alkaen +

  Toteemin Taiteiden Yö klo 17–19.30
  Taidetta ja tekemistä koko perheelle - muun muassa taikuriesitys ja akrobatiaa. Voit askarrella oman toteemipaalun tai afrikkalaisen jalkapallon, tai voit kurkistaa paloautoon! Kimi -taikurin esitys klo 18. Eläinilmapalloja ja virvokkeita tarjolla lapsille. Katso koko ohjelma Facebookissa.


  Kuva: Sami Lievonen


  Tommi Salmelainen kertoo näyttelystään klo 17
  Tommi Salmelainen on vuonna 1977 syntynyt multitaiteilija, jonka sävellysten, taulujen ja runojen synnyn kestomuusana toimii elämän arvottamaton todellisuus ja käsitysten illuusio sekä kontrastien kauneus. Tommi Salmelaisen näyttely on esillä urheilutalon edustalla koko illan ajan, ja klo 17 hän esittelee näyttelynsä yleisölle.


  Myyrpartion grilli kuumana klo 17-20
  Myyrpartio on Myyrmäen alueella vaikuttava, Länsi-Vantaalainen partiolippukunta. Lippukunta pyörii vapaaehtoisten partionjohtajien voimin ja heille on tärkeää perinteisten erätaitojen ja luontoarvojen lisäksi nuorten kasvu vastuullisiksi kansalaisiksi. Löydät Myyrpartion lettu- ja makkaragrillin äärestä delfiinien vierestä Myyrmäen omassa Taiteiden yössä!


  Kaisa Niemisen hip-hop workshop klo 17-18
  Hip-hop workshop on osa Vantaan Katutanssiyhdistyksen Taiteiden yön monipuolista ohjelmaa. Woekshop pidetään VKTY:n studiossa Isomyyrissä - tervetuloa kokemaan tanssin iloa!


  Katutaidekierros "Vaskivuoren ja Virtatien uudet teokset" klo 17-18/18.30
  Tervetuloa ohjatulle katutaidekierrokselle! Kierroksen aikana käydään läpi Street Art Vantaan ja Artsin Seinähullu Vantaa -projektin uudet jättimuraalit sekä Myyrmäki -liikkeen organisoimat katutaidekohteet. Myyrmäki -liikkeen katutaidetoiminta on ollut aktiivisesti kehittämässä Myyrmäen kaupunkikulttuuria - yhdistys on ottanut käyttöön Myyr York Street Art City -käsitteen kuvaamaan Myyrmäessa tapahtuvaa vilkasta katutaidekehitystä. Lähtö Artsilta klo 17.


  Kuva: Street Art Vantaa


  Doggie’s hodarinsyöntikilpailu klo 17
  Myyrmannin hodarikiska Doggie’s järjestää yhteistyössä Myyrmannin R-Kioskin kanssa amerikkalaistyylisen hodarinsyöntikisan Myyrmannin tapahtuma-aukion lavalla. Tätä katsellessa tulee varmasti nälkä!


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Vaskivuoren lukion bändit klo 17.30-20
  Vaskivuoren lukion bändit esiintyvät koulun pääsisäänkäynnin edessä. Tule bongaamaan tulevaisuuden tähtiä!


  Kuva: Petteri Niskanen


  Hämeenkylän koulun 3.-4. musiikkiluokkien lauluesitys klo 17
  Hämeenkylän koulun musiikkiluokkalaiset esiintyvät Paalutorin lavalla.


  Myyrmäen oma stara Tom Eklund klo 17.30-18.30
  Myyrmäkeläisten rakastama Tomppa nousee jälleen kerran lavalle Myyrmäen Taiteiden yönä.


  Vantaan katutanssiyhdistksen opettajien esitys klo 17.30-18
  Vantaan katutanssiyhdistyksen opettajat esiintyvät Artsisa osana Artsin Taiteiden yön ohjelmaa.
  Artsin ohjelma.
  VKTY:n ohjelma.


  Attitude Sports kiertää tapahtuma-aluetta klo 17-20
  Attitude Sports on voimisteluseura, jossa voi harrastaa kilpavoimistelun lisäksi Ninja -koulua sekä Rope Skippingiä. Tulemme demoamaan ja tarjoamaan kokeilumahdollisuuksia näistä lajeista. Bongaa meidät Why So Myrtsissä!

 • Klo 18.00 alkaen +

  Vantaankosken seurakunnan konttikirkko klo 18-21
  Paalutorilta löytyy konttikirkko Taiteiden yön aikana. Tule kirjoittamaan omat teesisi kontin seinälle tai muuten vaan hiljentymään! Tarjolla myös pientä purtavaa.


  Naisten pankin kahvila klo 18-21
  Illan aikana Myyrmäen kirkon kirkkosalin viereisessä seurakuntasalissa on Naisten pankin organisoima kahvila klo 18-21.


  Vantaankosken seurakunnan Musiikkimaraton klo 18-23
  Myös Vantaankosken seurakunta osallistuu Taiteiden yön tapahtumiin. Siksipä Myyrmäen kirkossa järjestetään Musiikkimaraton, joka pitää sisällään mm. kuoromusiikkia, yksin- ja yhteislaulua, urkuimprovisaatiota ja urkukoraaleja. Musiikkimaratonin ohjelma on liukuva. Mukana on paikallisia esiintyjiä, mm. Brevis Nova -kuoro ja Marjanpoimijat-kvartetti sekä seurakunnan omat kanttorit Kari Jerkku, Sinikka Honkanen ja Katariina Kopsa. Heidän lisäkseen illan aikana kuullaan myös baritoni Johannes Heikkilän laulua ja urkuri Anna-Maija Virtasen urkuimprovisaatioita. Kullakin esiintyjällä on noin puolen tunnin mittainen ohjelma. Tervetuloa nauttimaan ja hiljentymään musiikin äärelle hetkiseksi tai vaikka koko illaksi!

  Maratonin tarkka ohjelma löytyy Facebookista.


  Ilkka Elo esittää Eino Leinoa klo 18
  Paremmin rock-yhtye Electric Monkin basistina tunnettu Ilkka Elo esittelee rauhallisempaa tuotantoaan ensi kertaa Vantaalla. Ilkka Elo on säveltänyt Eino Leinon runoja jo yli kymmenen vuotta, mutta esittänyt niitä julkisesti vain harvakseltaan. Tällä kertaa runoja komppavat ukulelen sävelet.


  Kuva: Marissa Tammisalo


  Wäinö Kinnasen "Tää ei oo taidetta" -näyttelyn avajaiset Artsissa klo 18-19
  Taidehistorian tutkija Wäinö Kinanen keräilee kaduilta ”visuaalisia häiriöitä”, joiden anonyymeiksi jäävät tekijät eivät ajattele tekevänsä taidetta. Kinasen kahdenkymmenen vuoden aikana eri puolilta Suomea ottamat kuvat ovat ensimmäistä kertaa julkisesti esillä Vantaan Taidemuseo Artsissa syyskuun ajan. Näyttelyn avajaisia vietetään Taiteiden yönä.


  Kirjaston satutuokio klo 18-18.30
  Taiteiden yönä Myyrmäen kirjaston lastenosastolla pidetään satutuokio kaikille lapsille ja lapsimielisille. Tapahtuma löytyy myös Facebookissa.


  ATC-paja klo 18 -> lastenosastolla
  Tervetuloa tekemään helppoja, pieniä taidekortteja kierrätysmateriaaleista! Materiaaleja on paikalla, mutta omiasikin voit ottaa mukaan. Paja soveltuu niin aikuisille kuin lapsillekin. Tapahtuma löytyy myös Facebookissa.


  Koko kaupunki laulaa -tapahtuma Myyrmäkitalon aulassa klo 18-19
  Lauletaan yhdessä vantaalaisten toivomia lauluja. Tapahtuma on osa Suomi 100 –juhlavuotta. Laulattaja on Vantaan aikuisopistosta. Lisätietoa Facebookssa.


  Why So Keppari? Kepparikisa klo 18-19
  Keppihevoset valtaavat Myyrmäen Montun osana Taiteiden Yön Why So Myrtsi -tapahtumaa. Klo 18 - 19 käydään keppihevosten estekilpailu, johon mahtuu mukaan 30 ratsukkoa. Ilmoittautumiset tapahtumapäivänä klo 16 alkaen Montulla. Ei ennakkoilmoittautumisia. Huomioithan, että meillä ei ole omia keppihevosia, joten ota oma ratsu mukaan tapahtumaan! Lisätietoa Facebookissa.

  Järjestävinä tahoina toimivat Monitoimitila Arkki / Vantaan nuorisopalvelut sekä Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry.


  Toppahousuleidien hohtopetankki klo 18
  Extreme HOHTOPETANKKI a lá Toppahuosuleidit on perinteisesti mukana Myyrmäen omassa Taiteiden yössä! Myyrmäen Montun vieressä, vaarallisen jätteen keräyksen takana.


  Terveiset Artsista -korttityöpaja Myyrmannissa klo 18-21
  Terveiset Artsista -pajaan voi osallistua Myyrmannissa klo 18–21. Pajassa tehdään postikortti, jolla välitetään terveiset stencileillä ja tusseilla. Työpaja on osa Artsin Taiteiden yön ohjelmaa.


  Puhallinorkesteri Louhen & Vantaan Naislaulajien esitys klo 18-19
  Puhallinorkesteri Louhi on Myyrmäessä toimiva sinfoninen puhallinorkesteri, joka esittää puhallinmusiikkia laajasti klassisesta ja kirkkomusiikista tanssi- ja viihdemusiikkiin. Orkesteri tekee myös säännöllisesti yhteistyötä vantaalaisten kuorojen kanssa - kuten Vantaan Naislaulajien kanssa Myyrmäen Taiteiden yössä. Vantaan Naislaulajat on myyrmäkeläinen kuoro ja kooltaan Suomen Naiskuoroliiton suurin. Myyrmäen Taiteiden yössä orkesteri ja kuoro esiintyvät perinteiseen tapaan Myyrmäen aseman portailla - luvassa on yhteislaulua ja monipuolista musiikkia!


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Riksapyörä klo 18 ->
  Vantaalla toimii kansainvälinen Pyörällä kaiken ikää -toiminta. Toiminnan tarkoituksena on auttaa ikääntyneitä ja liikuntaesteisiä liikkumaan omassa kotiympäristössään riksapyörän avulla. Pyörää polkevat koulutetut vapaaehtoiset ja toimintaa koordinoidaan Vantaan kaupungin vanhusten avopalveluissa.

  Tule sinäkin tutustumaan riksapyörään Myyrmäen taiteiden yöhön Paalutorille! Voit kokeilla pyörällä ajoa tai istahtaa kyytiin. Pyörällä kaiken ikää -toimintaan etsitään jatkuvasti lisää vapaaehtoisia Pyöräluotseja toimimaan riksapyörän kuljettajana vantaalaisten vanhusten iloksi. Lisätiedot: p. 050 312 1594.


  All Styles 1 vs 1 Battle klo 18.30-21
  Battlessa on kaksi sarjaa; aloittelijoiden sarja sekä avoin sarja. Kummatkin kisataan perinteisenä battle-konseptina. Karsinnat käydään showcase battleina, joissa runin pituus on 45 sekuntia. Jatkoon valitaan 8 tanssijaa kummassakin sarjassa. Battle on osa Vantaan Katutanssiyhdistyksen Taiteiden yön ohjelmaa. Tapahtuma löytyy Facebookista.

  Ilmoittautuminen battleihin alkaa klo 18.00 ja karsinnat aloitetaan klo 18.30.

  Tuomarina toimii tanssin moniammattilainen, upea Kaisa Nieminen! Musiikista vastaa DJ Mercy-One


  Skedehalli klo 18-21
  Skedehallilla on illan mittaan erilaista skeittaukseen liittyvää ohjelmaa ja skeittausta live -musiikin tahtiin. Tarkempi ohjelma Facebookissa.


  Happy Guide Helsinki - Myyrmäen korttelikävely klo 18.15-20.15
  Happy Guide Helsinki järjestää opastetun kävelykierroksen Myyrmäen taiteiden yössä! Noin parituntisella kävelyllä perehdytään Myyrmäen enemmän ja vähemmän tunnettuihin kohteisiin, muinais- ja nykyhistoriaan sekä luontoon. Opastus on suomenkielinen ja ilmainen, ei ennakkoilmoittautumista. Lähtöpaikka Myyrmäkitalon infotiskin tuntumasta, oppaalla Happy Guide Helsinki -kyltti. Tapahtuma löytyy myös Facebookissa.

 • Klo 19.00 alkaen +

  Rhythm Rogers esiintyy klo 19
  Vantaalainen rokkipläjäys, jossa mukana soittajia paikallisista orkestereista.


  Selfish Shellfish klo 19-20
  Kulttibändi Selfish Shellfish on täällä taas! Selfish Shellfishin omaleimaisessa musiikissa kohtaavat kepeä laulelmallisuus, nihilistinen huumori ja viiltävän kauniit melodiat. Esitykset ovat yhdistelmä pienimuotoisuutta ja spektaakkelia, haikeutta ja hyväntuulisuutta värikkäine asuineen ja peruukkeineen. Kokoonpanoon kuuluu laulaja-biisinkirjoittajien Banana Splitin ja Pinky Bubblen lisäksi Viljami Mehto (piano), Ossi Saarikko (kitara), Daniel Iiskola (kontrabasso) ja Aarne Toivonen (rummut). Esityksen tiedot Facebookissa.

  Esitys on osa Artsin Taiteiden yön ohjelmaa, joka löytyy Facebookista.


  Selfish Shellfish. Kuva: Ilari Vanhatalo


  Kirjailija Elina Hirvonen klo 19-20
  Elina Hirvonen kertoo kirjaston lehtisalissa kirjailijan työstä ja tulevasta teoksestaan. Paikalla on myös Elinan kirjoja lainattaviksi. Tapahtuma löytyy Facebookista.


  Toritanssit T2H:n lavalla klo 19.30-21.15, tanssittamassa Yhdet Vielä -musiikkiyhtye & Tanssin Taitajat
  T2H - Ihania koteja tuo yleisön toivomuksesta Paalutorille viime vuonna suurta suosiota saavuttaneet toritanssit, joiden musiikista vastaa Yhdet Vielä - kahdeksan tyylikkään ja hurmaavat miehen elämyksiin, tanssiin ja hauskanpitoon kutsuva musiikkiyhtye. Vuoden 2016 Iskelmämestarin, solisti Jarno Kokon taustalla musiikin svengaavuudesta pitävät huolen seitsemän musiikin ammattilaista. Tästä kokoonpanosta huokuu rakkaus hyvään musiikkiin, joka asiaankuuluvalla ammattitaidolla tarjoillaan nautittavaksi. Yhdet Vielä tuo Paalutorille kunnon toritanssit!

  Et tarvitse valmiita tanssitaitoja pitääksesti toritansseissa hauskaa. Tanssin Taitajat ry tulee pitämään huolen siitä, että myös vähemmän tanssia osaavat saavat hauskaa ja leikkimielistä opetusta. Tervetuloa! Käy osallistumassa tapahtumaan Facebookissa.


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Johnny Filter Band klo 19.30-21.45
  Rokkibändi Johnny Filter Band luo tunnelmaa pimenevällä Myyrmäen asemalla.


  Jari Järvelän kirjailijahaastattelu klo 19.30-20
  Artsin lämpiössä Wäinö Kinnanen haastattelee graffitijännäritrilogiastaan tunnettua Jari Järvelää.

 • Klo 20.00 alkaen +

  Maailmanlopun kahvila klo 20
  Poikki-ja-pinoon-taiteellinen, kokeileva ja rajat säpäleiksi moukaroiva, sanoin ja sävelin pensselinsä eetteriin roiskiva runoradikaaliryhmittymä Maailmanlopun Kahvila laskeutuu Myyrmäen taiteiden yöhön delfiinien viereen Katusoittolavalle! Runous on rock, funk, jazz ja punk!


  Molly Malone’s Toppari & Rio Grande klo 20
  Molly Malone's Toppari on tuttuun tapaan mukana Myyrmäen Taiteiden yössä! TikTakista tuttu Emppu esiintyy Topparissa klo 20 alkaen. Riossa taas tarjolla on ihana herkutteluannos, joka on tuohon iltaan vartavasten räätälöity. Käy osallistumassa tapahtumaan Facebookissa.  Open Mic –tapahtuma klo 20.15 - 21.50 kirjaston lehtisalissa
  Tervetuloa lavalle aloittelijat, konkarit ja koko kansa! Mikrofoni on avoinna juuri sinulle, joka haluat esittää omia tekstejäsi. Ne voivat olla vaikkapa runoja, räppiä tai lyhytproosaa. Tapahtuma on osa Myyrmäen kirjaston Taiteiden yön ohjelmaa. Juontajana toimii Elina Lahti. Tapahtuma löytyy Facebookista.


  Noria - kansanmusiikkivaikutteinen ilta Lunassa klo 20.30-2.00
  NORIA on uusi luovien tarinankertojien kokoonpano, joka tulkitsee Kantelettaren runoutta nykypäivän nuoren mielenmaisemaan. Musiikin tunnelmat vaihtelevat folkhenkisestä jazzista shamanistiseen loihdintaan. Käy liittymässä tapahtumaan Facebookissa.

 • Klo 21.00 alkaen +

  Belenos Group of Arts - taianomainen tulishow klo 21
  Suomen tulitaiteilijoiden parhaimmistoon kuuluva Belenos toteuttaa unohtumattomat tulishowt vuosien rautaisella ammattitaidolla! Tulishow on vertaansa vailla ohjelmanumerona, kun tilaisuuteen halutaan jännitystä ja taianomaista tunnelmaa. Tuli hurmaa elementtinä niin nuoret kuin vanhemmatkin katsojat! Ryhmän käsissä tuli saa täysin uudenlaisen ulottuvuuden harmonisissa kokonaisuuksissa joissa yhdistyy tunne, tanssi, synkronointi sekä välinemanipulaatio. Why So Myrtsissä yleisöä odottaa mystinen tuliesitys rokkibändin Johnny Filter Bandin säestyksellä.


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Allu esiintyy klo 21
  Muusikonalku/riiminselättäjä. Lännen oma folk-laulaja-laulunkirjoittaja.

  Myyrmäen taiteiden yössä nähdään tänä vuonna "Katusoittolava" Delffaritorilla. Lavaa pyörittää aikasemmilta vuosiltakin tuttu Länsi-Vantaan laulaja-laulunkirjoittaja Aleksi "ALLU" Sara-Aho. Klo 21 nousee Allun kanssa lauteille ainakin Kasper, joka julkaisi kesäkuussa esikoisalbuminsa "Pehmeä Aika". Luvassa herkkää ja kaunista musiikkia, tervetuloa kuuntelemaan!


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Kalevauva.fi - Vantaa -biisin ensiesitys klo 21.30
  Ilta huipentuu hulvattoman Kalevauva.fi -yhtyeen esitykseen Paalutorin lavalla. Kalevauva.fi on nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka sanoitukset on kerätty suoraan kansan suusta: vauva.fi-foorumilta. Why So Myrtsissä Kalevauva esittää ensimmäistä kertaa maailmassa Vantaa -biisin!


  Kuva: Leif Rosas

 • Klo 22.00 alkaen +

  Laulaja-laulunkirjoittaja -ilta Hipussa klo 22-01
  Ravintola Hipussa Louhelan aseman tyvessä järjestetään laulaja-laulunkirjoittaja -ilta neljän artistin voimin. Louhelan oma poika, Aleksi "ALLU" Sara-Aho, tuo tämän vuoden tapahtuman yhteyteen oman laulaja-laulunkirjoittaja -klubinsa. Luvassa on nousevien laulaja-laulunkirjoittaja -artistien täyttämä tunnelmallinen akustinen iltama. Keikan tarkka ohjelma ja lisätietoa artisteista löytyy Facebookista.


  Red Onionin viralliset jatkot klo 22-04
  Red Onionin jatkoilla esiintyy Slim Mill - Youtube -julkaisuillaan runsaasti huomiota herättänyt tuore myyrmäkeläinen traplord, joka on tullut muuttamaan räpgeimin.

 • Koko illan mittaista ohjelmaa +

  Olli Bergin näyttely Arkissa
  Humans of Myyr York katukuvaajan Olli Bergin valokuvaamia teoksia kunnioituksesta graffitiin pääasiassa Myyr Yorkin graffiti- ja taideseinältä 2013-2017. Teokset ovat useilta eri artisteilta. Sadan graffitikuvan valikoima kahdeksassa valokuvatulosteen kollaasissa on kehystettynä pysyvästi Monitoimitila Arkkiin, ja näyttely avautuu Myyrmäen Taiteiden yössä. Arkki sijaitsee Isomyyrin 3. kerroksessa.


  Graffititeos junaradan varrella
  Taiteiden yössä pääsemme seuraamaan reaaliajassa uuden graffititeoksen syntymistä Myyr Yorkiin kun Deos, Trama, Dabi, Skene, Jugi, Rare ja Teds yhdistävät voimansa ja maalaavat Isomyyrin radan puoleisen seinän.


  Nepalilainen ravintola Tilicho
  Tilicho tarjoaa juhlaväelle nepalilaista ruokaa tarjoushintaan - kaikki annokset haudutettua kanaa, haudutettua lammasta sekä kasvisruoka-annokset maksavat illan aikana 10 euroa. Ruokailijoita ilahduttaa tunnelmallinen nepalilainen musiikki. Tilicho sijaitsee Isomyyriä vastapäätä 2. kerroksessa.


  Jukka Silokunnaksen taideteos
  Pitkän linjan kuva- ja katutaiteilija Jukka Silokunnas luo Myyrmäen katukuvaan oman pysyvän taideteoksensa. Hänen viimeisin mielenkiinnon kohteensa on katutaideanimaatiot, joissa seinällä olevassa kuvassa piilee yllätys - kuva saa uuden elämän kännykän näytöllä! Teoksen sijainti: Myyrmäentie 2, parkkipaikan seinä.


  Esimerkki Jukka Silokunnaksen maalauksesta


  Old Jerusalem -ravintola
  Old Jerusalem pitää huolen siitä, että Taidetalo Toteemin edustalla juhlivat ihmiset eivät jää nälkäisiksi. Käy sisään nauttimaan tarjouksessa olevaa maukasta itämaista ruokaa!


  Myyrmäen keidas
  Graffititaiteilijat Ceser ja Saker Las Palmasista tulevat Taiteiden yöhön maalaamaan Myyrinpuhoksen parkkipaikan puoleista kulmaa Myyrmäen keitaalle, jossa on trooppinen tunnelma palmuineen.


  Info -piste
  Paalutorilla sijaitsevasta info -teltasta saat tietoa tapahtuman ohjelmasta sekä muista tapahtumaan liittyvistä asioista. Tervetuloa juttusille!


  Partiolaisten ensiaputeltta
  Vantaan metsänkävijät vastaavat tapahtuman ensiavusta ja pitävät EA -pistettä Paalutorilla. Lisäksi pisteellä on luvassa partion esittelyä ja muun muassa boffermiekkailua.


  Why So Hungry? Ruokamaailma
  Tänä vuonna Paalutorille nälkäistä juhlaväkeä varten pystytetään Why So Hungry? -ruokamaailma, jossa makuhermoja hivellään kymmenen ruokarekan voimin. Taiteiden yössä bongaat torilla tavallisestikin oleilevat Quickes Street Diner, Kumphawapi Kitchen sekä torikahvilan, ja niiden lisäksi paikalle saapuvat Kotifalafel, Spiraaliperuna, Il Carro Italian Food, Richie's Gourmet Hot Dogs, Thai Papaya sekä Cone's. Torilla oleva hylätty pizzamökki muuttuu sekin festivaalihenkiseksi kun Juha Liede maalaa siihen tapahtumaa varten Why So Hungry? -taideteoksen .

  Quickies Street Diner
  Quickies Street Diner on ravintolatason fresh casual katukeittiö ja pitopalvelu. Teemme modernia diner-tyylistä ruokaa suomalaisella twistillä seuraten sesonkeja ja Pohjois-Amerikan kuumimpia trendejä. Valmistamme lähes kaiken itse tuoreista raaka-aineista paikan päällä - ruokamme on siis paitsi laadukasta myös todella tuoretta!

  Kesän lopulla maistuvat esimerkiksi fantastiset, mureat ribsimme talon omalla whiskey-cola BBQ-kastikkeella - tai miten olisi herkutteluun kruununjalokivemme, Salty Caramel Belgian style Waffle? Meiltä löytyy myös vegaaniset ja gluteenittomat vaihtoehdot! Koko tarjonnan voi tarkistaa sivuiltamme www.quickies.fi.
  Kumphawapi Kitchen
  Myyrmäessä toimiva herkullista thaimaalaista ruokaa tarjoava pienyritys.


  Torikahvila
  Myyrmäkeläisille tutuksi tullut viihtyisä kohtaamispaikka kesäisellä Paalutorilla, josta saa herkullista ruokaa joka makuun.


  Kotifalafel
  Perinteiseen tapaan mukana Taiteiden yössä! Kotifalafel valmistaa runsaat, raikkaat ja maistuvat ruoka-annokset nopeasti herkuteltavaksi. Ruokamme valmistetaan aina tuoreista ja mehevistä raaka-aineista iloisen ja ystävällisen palvelun kera. Kotifalafel tarjoaa Lähi-idän kasvisruokaa: Kaikissa annoksissa on oman keittiön tuoreita gluteenittomia falafel-pyöryköitä. Pyöryköitä voi ostaa sellaisinaan tai kasvisten ja kastikkeen kera leipään käärittynä falafelrullana. Mezze-lautanen sisältää tabbouleh-salaattia, hoummus- ja munakoisotahnaa, tomaattia, salaattia, maustekurkkua, falafel-pyöryköitä ja jugurttiseesamtahnakastiketta. Jälkiruoaksi on baklavaa ja kahvia.
  Spiraaliperuna
  Spiraaliperunan valmistamat juureslastut ovat kotimaista lähikaturuokaa parhaimmillaan ja tarjolla myös Myyrmäen taiteiden yössä! Tutustu ja käy tykkäämässä!
  Il Carro Italian Street Food
  TERVETULOA maistamaan aitoa italialaista katuruokaa vaunullemme! Tarjolla maukkaita kasvis-, vegaani- sekä liharuokia kuten vegeburger, vegaaniburger, XXL hamburger 200g naudanlihapihvillä, pulled pork burger - nyhtöpossua. Lisäksi voit maistaa italialaisia herkkuja kuten piadina ja bruschetta. Löydät meidät Facebookista sekä osoitteesta www.ilcarro.fi. Tavataan Myyrmäen Taiteiden yössä Paalutorilla!
  Richie's Gourmet Hot Dogs
  Maukkaita hodareita laadukkaista ainesosista!


  Thai Papaya
  Thai Papayan ideologia on tarjota aitoja thaimaalaisia makuelämyksiä, parhaista raaka-aineista ja ammattitaitoisen, thai-ruokaan erikoistuneen kokin valmistamana. Laatu ja maku edellä, pikaruuan nopeudella ravintolasta tai food truckista. Annosten taso on aina tasalaatuinen tilaat niitä Thai Papayan ravintoloista, ruokarekasta tai vaikka festivaalikeittiöstä. Ravinteikas, maistuva ja terveellinen pika-ateria on nykyään mahdollinen. Sen tarjoaa aina palvelualtis Thai Papaya.
  Cone's
  Hernesaaren Rannasta Kauppatorille siirtynyt Cone's on makea poikkeus suomalaisessa katuruokakulttuurissa. Yritys tarjoilee crepejä tokiolaisittain katuruokatyyliin, suomalaisella otteella. Tuoreilla marjoilla ja hedelmillä täytetyt ja tötteröiksi kääräistyt conesit ovat ihastuttaneet katuruoan ystäviä kolmen kesän ajan. Mukaan mahtuu myös suolaisia vaihtoehtoja, kuten suosikiksi noussut BBQ nyhtöpossu -cone. Maista ja valloitu!  Mr. Beef - Chilean Street Food
  Mr. Beef valmistaa supersuosittuja chileläisiä completoksia, hodareita ja chacarero hampurilaisia. Täytteenä esimerkiksi ihanaa avokadoa, kuutioitua tomaattia, vihreitä papuja, punasipulia, kevyttä majoneesia, chilikastiketta ja ylikypsää nautaa.


  Kiinteistövälitys Hima & Huvila LKV Oy
  Myyrmäen uusi kiinteistövälittäjä tulee tutustumaan alueen asukkaisiin ja tarjoaa ilmaisia asuntoarvioitaan pisteellään Paalutorilla.


  Suomalainen kirjakauppa
  Tervetuloa osallistumaan Suomalaisen Kirjakaupan edustalla yhteisöllisiin taideteoksiin. Työpajassa on mahdollisuus värittää, kirjoittaa ja kuvittaa sekä kokeilla erilaisia kuvataidevälineitä. Osallistua voi ohikulkiessa tai viettää aikaa pidempään teosten äärellä. Tervetulleita ovat sekä lapset että aikuiset.


  Hkmat Khatibin taidenäyttely Myyrmäkitalon aulassa
  Hkmat Khatib on pitkän linjan kuvataiteilija, joka tuo Myyrmäen Taiteiden yöhön omia taulujaan näytille.


  Mannerheimin Lastensuojeluliiton piste
  Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin koordinaattorit Juulia ja Susan ovat paikalla esittelemässä Perhekummi- ja Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa. Tule kuulemaan lisää ja ilmoittaudu mukaan tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä lapsiperheiden parissa! Paikalla myös ohjelmaa lapsille, kuten kasvomaalauksia ja piirtelyä.


  Kuva: Juha Jantunen


  Wanda's
  Taiteiden yön kunniaksi tarjoamme kaikki lasten annokset jäätelöineen veloituksetta aikuisten syödessä! Wanda's taiteilee kaupungin parasta ruokaa koko perheelle, lämpimästi tervetuloa!


  Bongaa kaksoisagentti Ukko!
  Why So Myrtsin maskotiksi valittu Jussi -koira ei päässytkään paikalle, joten tapahtumassa sitä on paikkaamassa kaksoisagentti Ukko. Bongaa valkoinen kaveri työtehtävässään.

  Read More
 • 1

 

TAPAHTUMAN VIRALLINEN SUOJELIJA - ARJEN SUPERSANKARIMyyrmäen Taiteiden yön virallinen suojelija on arjen supersankari Laserskater, joka kiertää rullaluistimillaan tapahtuma-aluetta pitäen huolta juhlaväen turvallisuudesta. Bongaa supersankari ja pyydä yhteiskuvaan!

AIKATAULUMUUTOKSET NÄKYVÄT FACEBOOKISSA SEKÄ NÄILLÄ SIVUILLA.

Tapahtuman WC-tilat löytyvät seuraavista paikoista: Taidetalo Toteemi, urheilutalo, Isomyyri, Myyrmäkitalo, Myyrmanni, Myyrmäen asema sekä alueen ravintolat.

 • Avaa ohjelma alta +

 • Lapsille +

  Lelujen yö - Lelut valtaavat kirjaston!
  Kirjaston pehmolelut kutsuvat sinun pehmolelusi yökylään. Pakkaa lelulle mukaan yöpymistarvikkeet ja tuo se kirjastoon. Tarjoamme yöeväät ja meidän pehmolelumme pitävät huolen siitä, ettei arkojakaan leluja pelota yöllä. Tuo lelusi torstaina 31.8. viimeistään klo 18. Voit hakea sen takaisin perjantaina klo 11 alkaen. Lelusi saa rohkeusdiplomin, koska se on viettänyt yön kirjastossa. Otamme myös kuvia lelujen öisistä seikkailuista. Lisää tietoa Facebookissa.


  Leluja yökylässä


  Kirjaston satutuokio klo 18-18.30
  Taiteiden yönä Myyrmäen kirjaston lastenosastolla pidetään satutuokio kaikille lapsille ja lapsimielisille. Tapahtuma löytyy myös Facebookissa.


  ATC-paja Myyrmäen kirjaston lastenosastolla klo 18 ->
  Tervetuloa tekemään helppoja, pieniä taidekortteja kierrätysmateriaaleista! Materiaaleja on paikalla, mutta omiasikin voit ottaa mukaan. Paja soveltuu niin aikuisille kuin lapsillekin. Tapahtuma löytyy myös Facebookissa.


  Toteemin Taiteiden Yö klo 17–19.30
  Taidetta ja tekemistä koko perheelle - muun muassa taikuriesitys ja akrobatiaa. Voit askarrella oman toteemipaalun tai afrikkalaisen jalkapallon, tai voit kurkistaa paloautoon! Kimi -taikurin esitys klo 18. Eläinilmapalloja ja virvokkeita tarjolla lapsille. Katso koko ohjelma Facebookissa.


  Kuva: Sami Lievonen


  Why So Keppari? klo 16-19
  Keppihevoset valtaavat Myyrmäen Montun osana Taiteiden Yön Why So Myrtsi -tapahtumaa. Tarjolla keppihevosesterata open track -periaatteella kaikille lajista kiinnostuneille klo 16 - 18.

  Klo 18 - 19 käydään keppihevosten estekilpailu, johon mahtuu mukaan 30 ratsukkoa. Ilmoittautumiset tapahtumapäivänä klo 16 alkaen Montulla. Ei ennakkoilmoittautumisia. Huomioithan, että meillä ei ole omia keppihevosia, joten ota oma ratsu mukaan tapahtumaan! Lisätietoa tapahtumasta Facebookissa.

  Järjestävinä tahoina toimivat Monitoimitila Arkki / Vantaan nuorisopalvelut sekä Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry.


  BR-lelujen Leikkimaailma klo 15-20
  BR on totisesti hauska kauppa! Meiltä löytyy kivaa tekemistä niin sisä- kuin ulkoleikkeihin, säälle kuin säälle, kesään ja talveen. Myymälässämme pääset myös kokeilemaan kauden parhaita uutuuksia ja iloiset myyjämme ovat aina valmiina auttamaan leluostoksissa. Myyrmäen omassa Taiteiden yössä BR tarjoaa monenlaista hupia perheen pienimmille - pallomerestä ja jättikeilauksesta aarteenetsintään ja askarteluun. Kauppakeskus Myyrmannin toisessa kerroksessa.

 • Musiikki +

  Vaskivuoren lukion bändit klo 17.30-20
  Vaskivuoren lukion bändit esiintyvät koulun pääsisäänkäynnin edessä. Tule bongaamaan tulevaisuuden tähtiä!


  Kuva: Petteri Niskanen


  Delfiinien luona nähdään (ja kuullaan) tänä vuonna monenlaisia musiikkiesityksiä kun Louhelan oma poika Aleksi "ALLU" Sara-Aho tuo paikalle katu-uskottavan katusoittolavan. Aukiolle tuodaan viihtyisä hengailutila, jossa voi nauttia musiikista.

  Urheilutalon katusoittolavan ohjelma:

  Allu klo 16 & 21
  Muusikonalku/riiminselättäjä. Lännen oma folk-laulaja-laulunkirjoittaja.

  Myyrmäen taiteiden yössä nähdään tänä vuonna "Katusoittolava" Delffaritorilla. Lavaa pyörittää aikasemmilta vuosiltakin tuttu Länsi-Vantaan laulaja-laulunkirjoittaja Aleksi "ALLU" Sara-Aho. Katusoittolavalla alkaa musisointi klo 16. Myöhemmin illalla klo 21 nousee Allun kanssa lauteille ainakin Kasper, joka julkaisi kesäkuussa esikoisalbuminsa "Pehmeä Aika". Luvassa herkkää ja kaunista musiikkia, tervetuloa kuuntelemaan!


  Kuva: Mikko Jaakkola

  Ilkka Elo esittää Eino Leinoa klo 18
  Paremmin rock-yhtye Electric Monkin basistina tunnettu Ilkka Elo esittelee rauhallisempaa tuotantoaan ensi kertaa Vantaalla. Ilkka Elo on säveltänyt Eino Leinon runoja jo yli kymmenen vuotta, mutta esittänyt niitä julkisesti vain harvakseltaan. Tällä kertaa runoja komppavat ukulelen sävelet.


  Kuva: Marissa Tammisalo

  Rhythm Rogers esiintyy klo 19
  Vantaalainen rokkipläjäys, jossa mukana soittajia paikallisista orkestereista

  Maailmanlopun kahvila klo 20
  Poikki-ja-pinoon-taiteellinen, kokeileva ja rajat säpäleiksi moukaroiva, sanoin ja sävelin pensselinsä eetteriin roiskiva runoradikaaliryhmittymä Maailmanlopun Kahvila laskeutuu Myyrmäen taiteiden yöhön delfiinien viereen Katusoittolavalle! Runous on rock, funk, jazz ja punk!


  Laulaja-laulunkirjoittaja -ilta Hipussa klo 22-01
  Ravintola Hipussa Louhelan aseman tyvessä järjestetään laulaja-laulunkirjoittaja -ilta neljän artistin voimin. Louhelan oma poika, Aleksi "ALLU" Sara-Aho, tuo tämän vuoden tapahtuman yhteyteen oman laulaja-laulunkirjoittaja -klubinsa. Luvassa on nousevien laulaja-laulunkirjoittaja -artistien täyttämä tunnelmallinen akustinen iltama. Keikan tarkka ohjelma ja lisätietoa artisteista löytyy Facebookista .


  T2H - Ihania koteja -tukijamme pystyttämällä suurella lavalla Paalutoria nähdään Taiteiden yössä suuria nimiä.

  T2H:n lavan ohjelma:

  Hämeenkylän koulun 3.-4. musiikkiluokkien lauluesitys

  Hämeenkylän koulun musiikkiluokkalaiset esiintyvät Paalutorilla.

  Myyrmäen oma stara Tom Eklund klo 17.30-18.30
  Myyrmäkeläisten rakastama Tomppa nousee jälleen kerran lavalle Myyrmäen Taiteiden yönä.  Toritanssit T2H:n lavalla klo 19.30-21.15, tanssittamassa Yhdet Vielä -musiikkiyhtye & Tanssin Taitajat
  T2H - Ihania koteja tuo yleisön toivomuksesta Paalutorille viime vuonna suurta suosiota saavuttaneet toritanssit, joiden musiikista vastaa Yhdet Vielä - kahdeksan tyylikkään ja hurmaavat miehen elämyksiin, tanssiin ja hauskanpitoon kutsuva musiikkiyhtye. Vuoden 2016 Iskelmämestarin, solisti Jarno Kokon taustalla musiikin svengaavuudesta pitävät huolen seitsemän musiikin ammattilaista. Tästä kokoonpanosta huokuu rakkaus hyvään musiikkiin, joka asiaankuuluvalla ammattitaidolla tarjoillaan nautittavaksi. Yhdet Vielä tuo Paalutorille kunnon toritanssit!

  Et tarvitse valmiita tanssitaitoja pitääksesti toritansseissa hauskaa. Tanssin Taitajat ry tulee pitämään huolen siitä, että myös vähemmän tanssia osaavat saavat hauskaa ja leikkimielistä opetusta. Tervetuloa! Tapahtuma löytyy myös Facebookista .


  Kuva: Mikko Jaakkola

  Kalevauva.fi - Vantaa -biisin ensiesitys klo 21.30
  Ilta huipentuu hulvattoman Kalevauva.fi -yhtyeen esitykseen Paalutorin lavalla. Kalevauva.fi on nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka sanoitukset on kerätty suoraan kansan suusta: vauva.fi-foorumilta. Why So Myrtsissä Kalevauva esittää ensimmäistä kertaa maailmassa Vantaa -biisin!


  Kuva: Leif Rosas


  Selfish Shellfish Artsissa klo 19-20
  Kulttibändi Selfish Shellfish on täällä taas! Selfish Shellfishin omaleimaisessa musiikissa kohtaavat kepeä laulelmallisuus, nihilistinen huumori ja viiltävän kauniit melodiat. Esitykset ovat yhdistelmä pienimuotoisuutta ja spektaakkelia, haikeutta ja hyväntuulisuutta värikkäine asuineen ja peruukkeineen. Kokoonpanoon kuuluu laulaja-biisinkirjoittajien Banana Splitin ja Pinky Bubblen lisäksi Viljami Mehto (piano), Ossi Saarikko (kitara), Daniel Iiskola (kontrabasso) ja Aarne Toivonen (rummut). Lisätietoa esityksestä !

  Esitys on osa Artsin Taiteiden yön ohjelmaa. Lisää tietoa Artsin ohjelmasta löytyy Facebookista .


  Kuva: Ilari Vanhatalo


  Vantaankosken seurakunta Myyrmäen Kirkossa ja St. Martinin kappelissa klo 18-23
  Myös Vantaankosken seurakunta osallistuu Taiteiden yön tapahtumiin. Siksipä Myyrmäen kirkossa järjestetään Musiikkimaraton, joka pitää sisällään mm. kuoromusiikkia, yksin- ja yhteislaulua, urkuimprovisaatiota ja urkukoraaleja. Lisäksi St. Martinin kappelissa on kaksi Maisa Kumpulaisen toimittamaa musiikkipitoista rukoushetkeä: Vesper klo 18.30 ja Kompletorio klo 21.00. Illan aikana kirkkosalin viereisessä seurakuntasalissa on Naisten pankin organisoima kahvila klo 18-21.

  Musiikkimaratonin ohjelma on liukuva. Mukana on paikallisia esiintyjiä, mm. Brevis Nova -kuoro ja Marjanpoimijat-kvartetti sekä seurakunnan omat kanttorit Kari Jerkku, Sinikka Honkanen ja Katariina Kopsa. Heidän lisäkseen illan aikana kuullaan myös baritoni Johannes Heikkilän laulua ja urkuri Anna-Maija Virtasen urkuimprovisaatioita. Kullakin esiintyjällä on noin puolen tunnin mittainen ohjelma. Tervetuloa nauttimaan ja hiljentymään musiikin äärelle hetkiseksi tai vaikka koko illaksi!

  Maratonin tarkka ohjelma löytyy Facebookista .


  Noria - kansanmusiikkivaikutteinen ilta Lunassa klo 20.30-2.00
  NORIA on uusi luovien tarinankertojien kokoonpano, joka tulkitsee Kantelettaren runoutta nykypäivän nuoren mielenmaisemaan. Musiikin tunnelmat vaihtelevat folkhenkisestä jazzista shamanistiseen loihdintaan. Käy liittymässä tapahtumaan Facebookissa .


  Puhallinorkesteri Louhen & Vantaan Naislaulajien esitys klo 18-19
  Puhallinorkesteri Louhi on Myyrmäessä toimiva sinfoninen puhallinorkesteri, joka esittää puhallinmusiikkia laajasti klassisesta ja kirkkomusiikista tanssi- ja viihdemusiikkiin. Orkesteri tekee myös säännöllisesti yhteistyötä vantaalaisten kuorojen kanssa - kuten Vantaan Naislaulajien kanssa Myyrmäen Taiteiden yössä. Vantaan Naislaulajat on myyrmäkeläinen kuoro ja kooltaan Suomen Naiskuoroliiton suurin. Myyrmäen Taiteiden yössä orkesteri ja kuoro esiintyvät perinteiseen tapaan Myyrmäen aseman portailla - luvassa on yhteislaulua ja monipuolista musiikkia!


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Johnny Filter Band klo 19.30-21.45
  Rokkibändi Johnny Filter Band luo raflaavaa tunnelmaa pimenevällä Myyrmäen asemalla.


  Molly Malone’s Toppari klo 20
  Molly Malone's Toppari on tuttuun tapaan mukana Myyrmäen Taiteiden yössä! TikTakista tuttu Emppu esiintyy Topparissa klo 20 alkaen. Keikka löytyy Facebookista .  Red Onionin viralliset jatkot klo 22-04
  Red Onionin jatkoilla esiintyy Slim Mill - Youtube- julkaisuillaan runsaasti huomiota herättänyt tuore myyrmäkeläinen traplord, joka on tullut muuttamaan räpgeimin.

 • Nuorille +

  Why So Noizy? Nuorten festivaali klo 16-22
  Nuorten tapahtuma Why So Noizy? järjestetään Taiteiden Yön yhteydessä Myyrmäen Liesitorilla. Tapahtumassa järjestetään nuorille ohjelmaa ja toiminnallisia aktiviteetteja Liesitorin alueella ja sinne pystytettävällä lavalla. Ohjelmassa on mm. King Fish, R.A.E. sekä meet and greet tubettaja Roni Backin kanssa. Why So Noizy? -tapahtuman järjestää Vantaan nuorisopalvelut yhteistyössä eri yhteistyökumppaneiden ja toimijoiden kanssa. Tarkempi ohjelma sekä tietoa festivaalista löytyy Facebookissa sekä nettisivuilla.


  Graffitityöpaja Myyrmäen graffitiseinällä klo 15-18
  Funk On Oy:n ohjauksessa halukkaat pääsevät kokeilemaan graffitin maalausta Myyrmäen montulla sijaitsevalla avoimella graffitiseinällä.


  Rush -trampoliinipuiston pop-up klo 15-19.30
  Rush -trampoliinipuisto tuo tapahtumaan nuorten suosiossa olevan Airtrack hyppypatjan. Patjalla on turvallista harjoitella voltteja, flikkejä ja erilaisia temppuja. Olemme tavattavissa Myyrmannin keskusaukiolla. Pisteellämme on mahdollista osallistua kuvakisaan ja voittaa vapaalippuja puistoon. Kaikki ovat tervetulleita pomppimaan!


  Skedehalli klo 18-21
  Skedehallin edustalla Myyrinpuhoksen pihalla on illan mittaan erilaista skeittaukseen liittyvää ohjelmaa ja skeittailua livemusiikin tahtiin. Tapahtuma löytyy Facebookista.


  Attitude Sports kiertelee tapahtuma-aluetta klo 17-20
  Attitude Sports on voimisteluseura, jossa voi harrastaa kilpavoimistelun lisäksi Ninja -koulua sekä Rope Skippingiä. Tulemme demoamaan ja tarjoamaan kokeilumahdollisuuksia näistä lajeista. Bongaa meidät Why So Myrtsissä!

 • Ruoka +

  Why So Hungry? Ruokamaailma
  Tänä vuonna Paalutorille nälkäistä juhlaväkeä varten pystytetään Why So Hungry? -ruokamaailma, jossa makuhermoja hivellään kymmenen ruokarekan voimin. Taiteiden yössä bongaat torilla tavallisestikin oleilevat Quicke's, Kumphawapi Kitchen sekä torikahvilan, ja niiden lisäksi paikalle saapuvat Kotifalafel, Spiraaliperuna, Il Carro Italian Food, Richie's Gourmet Hot Dogs, Thai Papaya, Cone's sekä Mr. Beef. Torilla oleva hylätty pizzamökki muuttuu sekin festivaalihenkiseksi kun Juha Liede maalaa siihen tapahtumaa varten Why So Hungry? -taideteoksen.

  Quickies Street Diner
  Quickies Street Diner on ravintolatason fresh casual katukeittiö ja pitopalvelu. Teemme modernia diner-tyylistä ruokaa suomalaisella twistillä seuraten sesonkeja ja Pohjois-Amerikan kuumimpia trendejä. Valmistamme lähes kaiken itse tuoreista raaka-aineista paikan päällä - ruokamme on siis paitsi laadukasta myös todella tuoretta!

  Kesän lopulla maistuvat esimerkiksi fantastiset, mureat ribsimme talon omalla whiskey-cola BBQ-kastikkeella - tai miten olisi herkutteluun kruununjalokivemme, Salty Caramel Belgian style Waffle? Meiltä löytyy myös vegaaniset ja gluteenittomat vaihtoehdot! Koko tarjonnan voi tarkistaa sivuiltamme www.quickies.fi
  Kumphawapi Kitchen
  Myyrmäessä toimiva herkullista thaimaalaista ruokaa tarjoava pienyritys.


  Torikahvila
  Myyrmäkeläisille tutuksi tullut viihtyisä kohtaamispaikka kesäisellä Paalutorilla, josta saa herkullista ruokaa joka makuun.


  Kotifalafel
  Perinteiseen tapaan mukana Taiteiden yössä! Kotifalafel valmistaa runsaat, raikkaat ja maistuvat ruoka-annokset nopeasti herkuteltavaksi. Ruokamme valmistetaan aina tuoreista ja mehevistä raaka-aineista iloisen ja ystävällisen palvelun kera. Kotifalafel tarjoaa Lähi-idän kasvisruokaa: Kaikissa annoksissa on oman keittiön tuoreita gluteenittomia falafel-pyöryköitä. Pyöryköitä voi ostaa sellaisinaan tai kasvisten ja kastikkeen kera leipään käärittynä falafelrullana. Mezze-lautanen sisältää tabbouleh-salaattia, hoummus- ja munakoisotahnaa, tomaattia, salaattia, maustekurkkua, falafel-pyöryköitä ja jugurttiseesamtahnakastiketta. Jälkiruoaksi on baklavaa ja kahvia.
  Spiraaliperuna
  Spiraaliperunan valmistamat juureslastut ovat kotimaista lähikaturuokaa parhaimmillaan ja tarjolla myös Myyrmäen taiteiden yössä! Tutustu ja käy tykkäämässä!
  Il Carro Italian Street Food
  TERVETULOA maistamaan aitoa italialaista katuruokaa vaunullemme! Tarjolla maukkaita kasvis-, vegaani- sekä liharuokia kuten vegeburger, vegaaniburger, XXL hamburger 200g naudanlihapihvillä, pulled pork burger - nyhtöpossua. Lisäksi voit maistaa italialaisia herkkuja kuten piadina ja bruschetta. Löydät meidät Facebookista sekä osoitteesta www.ilcarro.fi. Tavataan Myyrmäen Taiteiden yössä Paalutorilla!
  Richie's Gourmet Hot Dogs
  Maukkaita hodareita laadukkaista ainesosista!

  Thai Papaya
  Thai Papayan ideologia on tarjota aitoja thaimaalaisia makuelämyksiä, parhaista raaka-aineista ja ammattitaitoisen, thai-ruokaan erikoistuneen kokin valmistamana. Laatu ja maku edellä, pikaruuan nopeudella ravintolasta tai food truckista. Annosten taso on aina tasalaatuinen tilaat niitä Thai Papayan ravintoloista, ruokarekasta tai vaikka festivaalikeittiöstä. Ravinteikas, maistuva ja terveellinen pika-ateria on nykyään mahdollinen. Sen tarjoaa aina palvelualtis Thai Papaya.
  Cone's
  Hernesaaren Rannasta Kauppatorille siirtynyt Cone's on makea poikkeus suomalaisessa katuruokakulttuurissa. Yritys tarjoilee crepejä tokiolaisittain katuruokatyyliin, suomalaisella otteella. Tuoreilla marjoilla ja hedelmillä täytetyt ja tötteröiksi kääräistyt conesit ovat ihastuttaneet katuruoan ystäviä kolmen kesän ajan. Mukaan mahtuu myös suolaisia vaihtoehtoja, kuten suosikiksi noussut BBQ nyhtöpossu -cone. Maista ja valloitu!
  Mr. Beef - Chilean Street Food
  Mr. Beef valmistaa supersuosittuja chileläisiä completoksia, hodareita ja chacarero hampurilaisia. Täytteenä esimerkiksi ihanaa avokadoa, kuutioitua tomaattia, vihreitä papuja, punasipulia, kevyttä majoneesia, chilikastiketta ja ylikypsää nautaa.


  Wanda's
  Taiteiden yön kunniaksi tarjoamme kaikki lasten annokset jäätelöineen veloituksetta aikuisten syödessä! Wanda's taiteilee kaupungin parasta ruokaa koko perheelle, lämpimästi tervetuloa!


  Arnold's klo 16-19
  Maistiaisia Arnold's Myyrmannin liikkeen edessä tasatunnein.


  Doggie’s hodarinsyöntikilpailu klo 17
  Myyrmannin hodarikiska Doggie’s järjestää yhteistyössä Myyrmannin R-Kioskin kanssa amerikkalaistyylisen hodarinsyöntikisan Myyrmannin tapahtuma-aukion lavalla. Tätä katsellessa tulee varmasti nälkä!


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Myyrpartion grilli kuumana klo 17-20
  Myyrpartio on Myyrmäen alueella vaikuttava, Länsi-Vantaalainen partiolippukunta. Lippukunta pyörii vapaaehtoisten partionjohtajien voimin ja heille on tärkeää perinteisten erätaitojen ja luontoarvojen lisäksi nuorten kasvu vastuullisiksi kansalaisiksi. Löydät Myyrpartion lettu- ja makkaragrillin äärestä delfiinien vierestä Myyrmäen omassa Taiteiden yössä!


  Nepalilainen ravintola Tilicho
  Tilicho tarjoaa juhlaväelle nepalilaista ruokaa tarjoushintaan - kaikki annokset haudutettua kanaa, haudutettua lammasta sekä kasvisruoka-annokset maksavat illan aikana 10 euroa. Ruokailijoita ilahduttaa tunnelmallinen nepalilainen musiikki. Tilicho sijaitsee Isomyyriä vastapäätä 2. kerroksessa.


  Old Jerusalem -ravintola
  Old Jerusalem pitää huolen siitä, että Taidetalo Toteemin edustalla juhlivat ihmiset eivät jää nälkäisiksi. Käy sisään nauttimaan tarjouksessa olevaa maukasta itämaista ruokaa!


  Rio Grande
  Riossa tarjolla on ihana herkutteluannos, joka on tuohon iltaan vartavasten räätälöity.

 • Performanssit ja työpajat +

  Kaisa Niemisen hip-hop workshop klo 17-18
  Hip-hop workshop on osa Vantaan Katutanssiyhdistyksen Taiteiden yön monipuolista ohjelmaa. Woekshop pidetään VKTY:n studiossa Isomyyrissä - tervetuloa kokemaan tanssin iloa!


  All Styles 1 vs 1 Battle klo 18.30-21
  Battlessa on kaksi sarjaa; aloittelijoiden sarja sekä avoin sarja. Kummatkin kisataan perinteisenä battle-konseptina. Karsinnat käydään showcase battleina, joissa runin pituus on 45 sekuntia. Jatkoon valitaan 8 tanssijaa kummassakin sarjassa. Battle on osa Vantaan Katutanssiyhdistyksen Taiteiden yön ohjelmaa. Katso koko ohjelma Facebookissa!

  Ilmoittautuminen battleihin alkaa klo 18.00 ja karsinnat aloitetaan klo 18.30.

  Tuomarina toimii tanssin moniammattilainen, upea Kaisa Nieminen! Musiikista vastaa DJ Mercy-One


  Vantaan katutanssiyhdistksen opettajien esitys klo 17.30-18
  Vantaan katutanssiyhdistyksen opettajat esiintyvät Artsisa osana Artsin Taiteiden yön ohjelmaa. Katso koko ohjelma Facebookissa!


  Asukastila Myyringin yhteisöllinen taideteos klo 16-20
  Uimahallin edustalla on mahdollisuus osallistua asukkaiden yhteisölliseen taideteoksen, jossa tehdään pehmeä graffiti! Tule paikalle ottamaan tästä selvää ;)


  Belenos Group of Arts - taianomainen tulishow klo 21
  Suomen tulitaiteilijoiden parhaimmistoon kuuluva Belenos toteuttaa unohtumattomat tulishowt vuosien rautaisella ammattitaidolla! Tulishow on vertaansa vailla ohjelmanumerona, kun tilaisuuteen halutaan jännitystä ja taianomaista tunnelmaa. Tuli hurmaa elementtinä niin nuoret kuin vanhemmatkin katsojat! Ryhmän käsissä tuli saa täysin uudenlaisen ulottuvuuden harmonisissa kokonaisuuksissa joissa yhdistyy tunne, tanssi, synkronointi sekä välinemanipulaatio. Why So Myrtsissä yleisöä odottaa mystinen tuliesitys rokkibändin Johnny Filter Bandin säestyksellä.


  Kuva: Mikko Jaakkola


  Open Mic –tapahtuma klo 20.15 - 21.50 Myyrmäen kirjaston lehtisalissa
  Tervetuloa lavalle aloittelijat, konkarit ja koko kansa! Mikrofoni on avoinna juuri sinulle, joka haluat esittää omia tekstejäsi. Ne voivat olla vaikkapa runoja, räppiä tai lyhytproosaa. Juontajana toimii Elina Lahti. Tapahtuma löytyy Facebookissa.


  Suomalainen kirjakauppa
  Tervetuloa osallistumaan Suomalaisen Kirjakaupan edustalla yhteisöllisiin taideteoksiin. Työpajassa on mahdollisuus värittää, kirjoittaa ja kuvittaa sekä kokeilla erilaisia kuvataidevälineitä. Osallistua voi ohikulkiessa tai viettää aikaa pidempään teosten äärellä. Tervetulleita ovat sekä lapset että aikuiset.


  Terveiset Artsista -korttityöpaja Myyrmannissa klo 18-21
  Terveiset Artsista -pajaan voi osallistua Myyrmannissa klo 18–21. Pajassa tehdään postikortti, jolla välitetään terveiset stencileillä ja tusseilla. Työpaja on osa Artsin Taiteiden yön ohjelmaa.


  Hyvät tuulet ry klo 15-20
  Työpaja taltta ja kirves!
  Hyvät Tuulet ry:n teltalla on Janne ja Hannu. Kaksikko tuo Myyrmäen omaan Taiteiden yöhön näyttöä omasta osaamisestaan puun työstämisen ammattialalta. Yhdistyksen taiturit valmistavat erilaisia työnäytöksiä puun työstämisestä ja vieraille annetaan mahdollisuus kokeilla puun työstämistä käsityökaluilla. Teltta sijaitsee lasten Taidetalo Toteemin edustalla.

 • Näyttelyt ja kirjaesittelyt +

  Wäinö Kinnasen "Tää ei oo taidetta" -näyttelyn avajaiset klo 18-19
  Taidehistorian tutkija Wäinö Kinanen keräilee kaduilta ”visuaalisia häiriöitä”, joiden anonyymeiksi jäävät tekijät eivät ajattele tekevänsä taidetta. Kinasen kahdenkymmenen vuoden aikana eri puolilta Suomea ottamat kuvat ovat ensimmäistä kertaa julkisesti esillä Vantaan Taidemuseo Artsissa syyskuun ajan. Näyttelyn avajaisia vietetään Taiteiden yönä.


  Olli Bergin näyttely Arkissa
  Humans of Myyr York katukuvaajan Olli Bergin valokuvaamia teoksia kunnioituksesta graffitiin pääasiassa Myyr Yorkin graffiti- ja taideseinältä 2013-2017. Teokset ovat useilta eri artisteilta. Sadan graffitikuvan valikoima kahdeksassa valokuvatulosteen kollaasissa on kehystettynä pysyvästi Monitoimitila Arkkiin, ja näyttely avautuu Myyrmäen Taiteiden yössä. Arkki sijaitsee Isomyyrin 3. kerroksessa.


  Tommi Salmelainen kertoo näyttelystään klo 17
  Tommi Salmelainen on vuonna 1977 syntynyt multitaiteilija, jonka sävellysten, taulujen ja runojen synnyn kestomuusana toimii elämän arvottamaton todellisuus ja käsitysten illuusio sekä kontrastien kauneus. Tommi Salmelaisen näyttely on esillä urheilutalon edustalla koko illan ajan, ja klo 17 hän esittelee näyttelynsä yleisölle.


  Hkmat Khatibin taidenäyttely Myyrmäkitalon aulassa
  Hkmat Khatib on pitkän linjan kuvataiteilija, joka tuo Myyrmäen Taiteiden yöhön omia taulujaan näytille koko illan ajaksi.


  Kirjaesittelijä Mika Lukkari: "Taiteilijan kynä"
  "Olen 28 vuotias mies, alunperin  Kainuusta kotoisin oleva. Aloitin kirjoittamisen jo yhdeksänvuotiaana. Aluksi kirjoittelin ajankulukseni mutta lopulta se muuttui tavaksi purkaa ahdistusta ja huonoa oloa. Kuten kirjan takakannessa lukee:"Pakoon toiseen maailmaan". Toivon että tästä kirjasta on apua toisille aivan kuten itselleni on."

  Mika Lukkariin ja hänen kirjaansa voi tutustua Paalutorilla.


  Kirjailija Elina Hirvonen klo 19-20
  Elina Hirvonen kertoo kirjaston lehtisalissa kirjailijan työstä ja tulevasta teoksestaan. Paikalla on myös Elinan kirjoja lainattaviksi. Tapahtuma löytyy myös Facebookista.


  Jari Järvelän kirjailijahaastattelu klo 19.30-20
  Artsin lämpiössä Wäinö Kinnanen haastattelee graffitijännäritrilogiastaan tunnettua Jari Järvelää.

 • Harrastukset +

  Vantaan Katutanssiyhdistyksen kauden avajaiset
  VKTY:n perinteinen kauden avaus tulee taas, tällä kertaa osana Myyrmäen Taiteiden yön ohjelmaa! VKTY:n studio löytyy Isomyyrin 2. kerroksesta. Tarkemmat tiedot avajaisista löytyvät Facebookista.

  AIKATAULU:
  16.00 Studion ovet auki, naposteltavaa ja hengailua
  17.00-18.00 Kaisa Niemisen hiphop-workshop
  Ohjelma jatkuu Artsissa sekä Isomyyrin parkkihallissa.


  Partiolaisten ensiaputeltta
  Vantaan metsänkävijät vastaavat tapahtuman ensiavusta ja pitävät EA -pistettä Paalutorilla. Lisäksi pisteellä on luvassa partion esittelyä ja muun muassa boffermiekkailua.


  Why So Keppari? klo 16-19
  Keppihevoset valtaavat Myyrmäen Montun osana Taiteiden Yön Why So Myrtsi -tapahtumaa. Tarjolla keppihevosesterata open track -periaatteella kaikille lajista kiinnostuneille klo 16 - 18.

  Klo 18 - 19 käydään keppihevosten estekilpailu, johon mahtuu mukaan 30 ratsukkoa. Ilmoittautumiset tapahtumapäivänä klo 16 alkaen Montulla. Ei ennakkoilmoittautumisia. Huomioithan, että meillä ei ole omia keppihevosia, joten ota oma ratsu mukaan tapahtumaan! Lisätietoa tapahtumasta Facebookissa.

  Järjestävinä tahoina toimivat Monitoimitila Arkki / Vantaan nuorisopalvelut sekä Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry.


  Toppahousuleidien hohtopetankki klo 18
  Extreme HOHTOPETANKKI a lá Toppahuosuleidit on perinteisesti mukana Myyrmäen omassa Taiteiden yössä! Myyrmäen Montun vieressä, vaarallisen jätteen keräyksen takana.


  Skedespotti
  Skedehallin edustalla on illan mittaan erilaista skeittaukseen liittyvää ohjelmaa ja skeittailua livemusan tahtiin, lisätietoa Facebookista.


  Rush -trampoliinipuiston pop-up klo 15-19.30
  Rush -trampoliinipuisto tuo tapahtumaan nuorten suosiossa olevan Airtrack hyppypatjan. Patjalla on turvallista harjoitella voltteja, flikkejä ja erilaisia temppuja. Olemme tavattavissa Myyrmannin keskusaukiolla. Pisteellämme on mahdollista osallistua kuvakisaan ja voittaa vapaalippuja puistoon. Kaikki ovat tervetulleita pomppimaan!


  Attitude Sports kiertelee tapahtuma-aluetta klo 17-20
  Attitude Sports on voimisteluseura, jossa voi harrastaa kilpavoimistelun lisäksi Ninja -koulua sekä Rope Skippingiä. Tulemme demoamaan ja tarjoamaan kokeilumahdollisuuksia näistä lajeista. Bongaa meidät Why So Myrtsissä!

 • Katutaide +

  Why So Myrtsin katutaide- ja graffititarjonta löytyy kokonaisuudessaan Facebookista.


  Jukka Silokunnaksen taideteos
  Pitkän linjan kuva- ja katutaiteilija Jukka Silokunnas luo Myyrmäen katukuvaan oman pysyvän taideteoksensa. Hänen viimeisin mielenkiinnon kohteensa on katutaideanimaatiot, joissa seinällä olevassa kuvassa piilee yllätys - kuva saa uuden elämän kännykän näytöllä! Teoksen sijainti: Myyrmäentie 2, parkkipaikan seinä.


  Esimerkki Jukka Silokunnaksen maalauksesta


  Graffititeos junaradan varrella
  Taiteiden yössä pääsemme seuraamaan reaaliajassa uuden graffititeoksen syntymistä Myyr Yorkiin kun Deos, Trama, Dabi, Skene, Jugi, Rare ja Teds yhdistävät voimansa ja maalaavat Isomyyrin radan puoleisen seinän.


  Why So Hungry?
  Paalutorilla sijaitseva hylätty pizzamökki muuttuu festivaalihenkiseksi kun Juha Liede maalaa siihen tapahtumaa varten Why So Hungry? -taideteoksen.


  Katutaidekierros "Vaskivuoren ja Virtatien uudet teokset" klo 17-18/18.30
  Tervetuloa ohjatulle katutaidekierrokselle! Kierroksen aikana käydään läpi Street Art Vantaan ja Artsin Seinähullu Vantaa -projektin uudet jättimuraalit sekä Myyrmäki -liikkeen organisoimat katutaidekohteet. Myyrmäki -liikkeen katutaidetoiminta on ollut aktiivisesti kehittämässä Myyrmäen kaupunkikulttuuria - yhdistys on ottanut käyttöön Myyr York Street Art City -käsitteen kuvaamaan Myyrmäessa tapahtuvaa vilkasta katutaidekehitystä. Lähtö Artsilta klo 17.


  Kuva: Street Art Vantaa


  Graffitityöpaja Myyrmäen graffitiseinällä klo 15-18
  Funk On Oy:n ohjauksessa halukkaat pääsevät kokeilemaan graffitin maalausta Myyrmäen montulla sijaitsevalla avoimella graffitiseinällä.


  Myyrmäen keidas
  Graffititaiteilijat Ceser ja Saker Las Palmasista tulevat Taiteiden yöhön maalaamaan Myyrinpuhoksen parkkipaikan puoleista kulmaa Myyrmäen keitaalle, jossa on trooppinen tunnelma palmuineen.


  Seniorigraffitityöpaja klo 16-18
  Myrtsin Taiteiden yössä on senioreille graffiti-työpaja. Vantaa tarjoaa spraykannut, ja mainio Lena Salmi opastuksen. Ainoa vaatimus on, että tuota elämänkokemusta on hieman enempi. Tule Myyrmäen montulle ja peintataan yhdessä siisti piissi.


  Wäinö Kinnasen "Tää ei oo taidetta" -näyttelyn avajaiset klo 18-19
  Taidehistorian tutkija Wäinö Kinanen keräilee kaduilta ”visuaalisia häiriöitä”, joiden anonyymeiksi jäävät tekijät eivät ajattele tekevänsä taidetta. Kinasen kahdenkymmenen vuoden aikana eri puolilta Suomea ottamat kuvat ovat ensimmäistä kertaa julkisesti esillä Vantaan Taidemuseo Artsissa syyskuun ajan. Näyttelyn avajaisia vietetään Taiteiden yönä.

 • Muu ohjelma +

  Happy Guide Helsinki - Myyrmäen korttelikävely klo 18.15-20.15
  Happy Guide Helsinki järjestää opastetun kävelykierroksen Myyrmäen taiteiden yössä! Noin parituntisella kävelyllä perehdytään Myyrmäen enemmän ja vähemmän tunnettuihin kohteisiin, muinais- ja nykyhistoriaan sekä luontoon. Opastus on suomenkielinen ja ilmainen, ei ennakkoilmoittautumista. Lähtöpaikka Myyrmäkitalon infotiskin tuntumasta, oppaalla Happy Guide Helsinki -kyltti. Tapahtuma löytyy myös Facebookissa.


  Parturi-Kampaamo Sweet klo 15-19
  Sweet on reipas seitsemänvuotias myrtsiläinen kampaamo, joka osallistuu nyt jo toista kertaa MyyrYorkin taiteiden yöhön. Tällä kertaa teemme lettikampausten lisäksi kynsienlakkauksia ja kasvomaalauksia. Pisteellämme on myös kilpailu, sekä jaamme ilmapalloja. Tule moikkaamaan uimahallin edustalle! Lisää infoa Facebookissa.


  Vantaan Katutanssiyhdistyksen kauden avajaiset klo 16
  VKTY:n perinteinen kauden avaus tulee taas! Kolmatta kertaa järjestettävä kick off kuuluu Myyrmäen taiteiden yön ohjelmaan. Kello 16 studion ovet ovat auki, tiedossa naposteltavaa ja hengailua. VKTY:n studio sijaitsee Isomyyrissä. Ohjelma jatkuu tämän jälkeen sekä studiolla, Artsissa että Isomyyrin parkkihallissa, tarkemmat tiedot Facebookista.


  Aktia -teltta
  Tapahtumamme päätukija on tänä vuonna Aktia Pankki. Aktian teltan löytää Paalutorilta infopisteen läheisyydestä. Juhlaväkeä ilahduttamaan Aktia tuo torille Muumin kiertelemään. Saa halata!


  Info -piste
  Paalutorilla sijaitsevasta info -teltasta saat tietoa tapahtuman ohjelmasta sekä muista tapahtumaan liittyvistä asioista. Tervetuloa juttusille!


  Kiinteistövälitys Hima & Huvila LKV Oy
  Myyrmäen uusi kiinteistövälittäjä tulee tutustumaan alueen asukkaisiin ja tarjoaa ilmaisia asuntoarvioitaan pisteellään Paalutorilla.


  Riksapyörä klo 18 ->
  Vantaalla toimii kansainvälinen Pyörällä kaiken ikää -toiminta. Toiminnan tarkoituksena on auttaa ikääntyneitä ja liikuntaesteisiä liikkumaan omassa kotiympäristössään riksapyörän avulla. Pyörää polkevat koulutetut vapaaehtoiset ja toimintaa koordinoidaan Vantaan kaupungin vanhusten avopalveluissa.

  Tule sinäkin tutustumaan riksapyörään Myyrmäen taiteiden yöhön Paalutorille! Voit kokeilla pyörällä ajoa tai istahtaa kyytiin. Pyörällä kaiken ikää -toimintaan etsitään jatkuvasti lisää vapaaehtoisia Pyöräluotseja toimimaan riksapyörän kuljettajana vantaalaisten vanhusten iloksi. Lisätiedot: p. 050 312 1594


  LänsiVantaan TilaTeatterin pop-up klo 16-21
  LänsiVantaan TilaTeatteri ry esittäytyy Myyrmäen Taiteiden yössä. Tervetuloa tarinoimaan teatterista Myyrmäen aseman aulaan!


  Vanha Pörssi Oy klo 15-19
  Arvioimme ja ostamme kuolinpesiä & irtaimistoja ammattitaidolla 25 vuoden kokemuksella. Why So Myrtsiin osallistumme vanhojen tavaroiden arviointipisteellä Myyrmannin II- kerroksessa.


  Sorasodin avoimet ovet klo 15


  Mike's Dinerin prinsessa-ajelut klo 16 ->
  Hyppää komean moottoripyörän kyytiin Myyrmäen asemalla ja tunne tuuli hiuksissasi!


  Mannerheimin lastensuojeluliiton piste
  Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin koordinaattorit Juulia ja Susan ovat paikalla esittelemässä Perhekummi- ja Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa. Tule kuulemaan lisää ja ilmoittaudu mukaan tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä lapsiperheiden parissa! Paikalla myös ohjelmaa lapsille, kuten kasvomaalauksia ja piirtelyä.


  Kuva: Juha Jantunen


  Parturi-Shop Pia klo 15-20
  Parturi-Shop Piassa Myyrmäen aseman vieressä on Taiteiden yön kunniaksi hiusten leikkaukset alk. 20-29€ sekä paljon edullisia tuotetarjouksia. Tervetuloa!


  Lane Biljardi klo 15-23
  Myyrmäen Taiteiden yö kuuluu ja näkyy myös biljardisalilla! Ohjelmassa muun muassa bingoa, biljardikilpailua ja karaokea. Biljardisali sijaitsee Isomyyriä vastapäätä osoitteessa Liesikuja 4. Tarkemmat tiedot löytyvät Facebookista.

 • 1

 

TAPAHTUMAN VIRALLINEN SUOJELIJA - ARJEN SUPERSANKARIMyyrmäen Taiteiden yön virallinen suojelija on arjen supersankari Laserskater, joka kiertää rullaluistimillaan tapahtuma-aluetta pitäen huolta juhlaväen turvallisuudesta. Bongaa supersankari ja pyydä yhteiskuvaan!

AIKATAULUMUUTOKSET NÄKYVÄT FACEBOOKISSA SEKÄ NÄILLÄ SIVUILLA.

Tapahtuman WC-tilat löytyvät seuraavista paikoista: Taidetalo Toteemi, urheilutalo, Isomyyri, Myyrmäkitalo, Myyrmanni, Myyrmäen asema sekä alueen ravintolat.

 

Suomen kesä - Why So Wet?

Älkää antako sateen peloitella! Muutoksia ohjelmassa, sen ajankohdissa ja tapahtumapaikoissa saattaa tulla, mutta niistä saa tiedon näiltä sivuilta sekä tapahtumapäivänä Info -pisteeltämme Paalutorilla. Torstaina ajankohtaisia ovat kumpparit, sadetakit, termospullot sekä sinnikäs festivaalimieli!


LänsiVantaan Tilateatterin esittely siirtyy Myyrmäkitalon aulasta Myyrmäen aseman aulaan. Kellonaika säilyy: klo 16-21.


Ruokarekka Habibi ei pääsekään paikalle, mutta tilalle tulee chileläisiä makuja Why So Myrtsiin tuova Mr. Beef.


Dj Lars Palmaksen esitys Myyrmäen keitaalla on sateen vaaran takia peruttu, mutta trooppinen meininki keitaalla on tästä huolimatta taattu!


Jari Järvelän kirjailijahaastattelu siirtyy Myyrmannista Artsiin, kellonaika pysyy samana - klo 19.30-20.


Kirjaston satutuokio on aikaisemmasta tiedosta poiketen klo 18-18.30 eikä klo 17.30-18.

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Why So Myrtsi
Coworking Myyr York
Isomyyri, 2 krs
01600 VANTAA.

Tuottajat
Catharina Zûhlke

Why so Myrtsi?

Why So Myrtsi - Myyrmäen taiteiden yö on vuosittain viikko Helsingin Taiteiden yön jälkeen järjestettävä Block Party henkinen kaupunginosatapahtuma..

Tapahtuman taustalla ovat MYYRMÄKI-liike ja Myyrmäki-Seura ry jotka ovat saaneet kumppaneiksi liki 70 paikallsita toimijaa..

 

 

 

Why so Myrtsi IV

Myyrmäen taiteiden yö

tulee taas

30.8.2018!